Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Siim Pohlak: “Maksutõus pidurdab tarbimist ja ettevõttete arengut”

-
27.04.2023
Laadime sisu...

Eesti televisiooni “Esimeses stuudios” väitlesid eile õhtul koos EKRE esindaja Siim Pohlakuga Raimond Kaljulaid (SDE), Mart Võrklaev (Reformierakond), Marek Reinaas (Eesti 200), Aivar Kokk (Isamaa) ja Jaak Aab (Keskerakond), leiti, et maksudeteemaline debatt Riigikogus peab olema sisuline.

Riigikogu rahanduskomisjoni kuuluv Siim Pohlak ütles, et maksutõus pidurdab tarbimist ja ettevõttete arengut. “Me peaks vaatama, kuidas saaks ettevõtluse konkurentsi tagasi, siit algab praegu allakäiguspiraal ja majandus jahtub veel rohkem,” sõnas ta.

Pohlak väitis ka, et kõige suurem maksutõusu põhjus on maksuküüru kaotamine, mitte kaitsekulutused, nagu märkis Kaljulaid.

Kõige põnevamaks läks siis, kui hakati automaksust rääkima.

Siim Pohlak märkis, et ettevõtted kärbivad ja koondavad, ja nende kindlus on aastate madalam. “Automaks teeb maainimeste elu keeruliseks,” lausus Pohlak.

Rahandusminister Mart Võrklaev (Reformierakond) sõnas, et opositsioon tahab öelda, et maal elav inimene on vaene, aga ei ole alati. “Maainimesel tasub hankida soodne ja vähem kulutav auto – kui sul on väiksed sissetulekud, siis ära osta kallist autot. Sa ei pea ostma uut autot selleks, et see oleks säästlik,” selgitas Võrklaev.

Ta läks oma arutelus 1992. aasta Audist rääkides päris piinlikult rappa, mis teenis ka kaassaatekülaliste naerupahvakuid.

Allikas: ERR