Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ehitame maja, ehitame maja, ERR-i maja!

-
27.04.2023
Raha paneb rattad käima, kas sa seda ei tea?

Riigimeedia jätkab talle omase traditsiooniga võõrustada saadetes oma kolleege ja eriti kalleid ülemusi.

Eile küsitles Ringvaate saatejuht Johannes Trallat ja me saime muuseas teada, et sellel ERR-i töötajal on seoses elu kallinemise ja hindade tõusuga majanduslikke raskusi ja ta otsib poodidest soodushinnaga toiduaineid, ehk sööb reaalselt „kartulikoori“, ning käib kodunt tööl jala – kiire sammuga Põhja-Tallinnast jõuab kohale poole tunniga.

Arvan, et ilmselgelt oleks aeg tõsta alamakstud ERR-i töötajate palka.

Tänases Terevisioonis oli külas aga ERR-i juhatuse liige Mart Luik isiklikult. Kunagine Isamaa aateline liige on sobitunud vasalkiberaalselt-valitsusmeelsesse keskkonda sama mõnusalt nagu Isamaa ise eelmisse vasakliberaalsesse koalitsiooni.

Härra Luik rääkis sellest, et ERR-il on nii palju kanaleid ja programme, et raha kõigile ei jätku ja tuleb teenida kõrvalt. Jäi mulje, et ta neid kõiki loetledagi ei oskaks. Luik tõi isegi esile selle, et on olemas Jupiter nii eesti kui ka vene keeles. Et riik annab ebapiisavalt raha, teistes riikides antakse rohkem.

Luige jutust võis aru saada, et palju riik neile raha ka ei annaks, sellest ikka ei jätku, kuna avatakse veel järjekordne kanal või portaal. See on nagu mingi täitumatu kere suurendatud auguga alumises osas.

Loomulikult ei saanud Terevisiooni armas saatejuht esitada oma bossile teravaid küsimusi, seda enam et alles see oligi, kui Eesti üks professionaalsemaid saatejuhte Urmas Vaino ütles ootamatult, et lahkub ETV-st ei tea kuhu – lihtsalt lahkub. Tema ka esitas mõni aeg tagasi teravaid küsimusi ERR-i juhi „valimiste“ kohta. Ja nüüd läheb vastu „uutele väljakutsetele“. Selline siis kokkusattumus.

Ja keset seda rahahala, et raha ei jätku, ütles juhatuse liige Luik ootamatult ja lõbusa naeratusega: aga me ehitame nüüd uue maja ja see teeb rahalist olukorda veel keerulisemaks.

Raha ei ole, aga tehakse kanaleid muudkui juurde ja ehitatakse veel uus hoonegi, otsitakse „partnereid“ ehk sisuliselt sponsoreid. Selle asemel et täita olemasolevad hooned ja kanalid-saated sisuga. Ringvaates korraldab Marko Reikop regulaarselt mingeid loba ja lohakust täis äraarvamismänge oma kaassaatejuhile Grete Lõbule. Väga hariv ja avalik-õiguslik.

Nagu ütles täna rääkides sponsorpartneritest Mart Luik, „tänu sellele see saade sünnibki – kui meil neid toetajaid ei oleks täna, kellega koostöös seda teha, siis me kahjuks seda saadet täna ei saaks…“.

Kulla härra Luik, ERR-i toetaja on riik, mis maksab teile ikka päris kõvasti, et te ei peaks kõrvalpartneritest sõltuma, kel kõigil on oma erahuvid, nagu näiteks Tallinna linnal, kes teile oma reklaami eest maksis. Te ei tohi teha reklaami, te ei ole youtube’i erakanal, mis korjab annetusi, müüb reklaami ja kaasab sponsoreid – te saate raha rahvalt, et olla sõltumatud, mida te ideoloogiliselt paraku ei ole, nii et ärge võtke kõrvalt ja ärge välja pressige lisa, te ei tööta praegu piisavalt hästi, et kogu aeg preemiaid saada. Pange ETV kollased saated kinni, las neid teevad erakanalid, kust te kogu aeg kaasate labaseid saatejuhte ja staarikesi.

Ja selleks teil raha jagub küll.

Ivan Makarov