Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Venelased rääkigu Eestis eesti keelt, et kuulda vastu: „In English Please!“

-
27.04.2023

Eestis minnakse eestikeelsele haridusele üle ja tehakse ka selgitustööd, miks on see venelaste jaoks hea ja vajalik. See on muidugi ülepingutatud olukord, sest Eesti on juba üle 30 aasta taasiseseisvunud rahvusriik, kus üks ja ainus riigikeel on eesti keel.

Selge see, et vasakäärmuslaste valitsus tahab paralleelselt hävitada eesti koolid ja integreerida eesti lapsed venekeelsesse keskkonda, seda enam et meie venekeelne elanikkond on suurenenud enam kui Tartu linna elanikkonna võrra. Kuid see on teine teema, ja kui eestlased on tõesti valinud hääletades sisserändajate lakkamatu voolu ja pastlad & kandled „põliselanikele“, siis oleks see tõesti rahva tahe, kui e-hääletamine ei oleks isegi Venemaa praktikaga võrreldes erakordselt jultunud kontrollimatu häälte varastamismasin.

Kuid kõige raskem on venekeelsetele elanikele selgitada, miks nad peavad kõik eesti keelt oskama, kui neid inimesi teenindavad taksojuhid, kullerid jpt on suures osas umbkeelsed. Mis kasu on kliendil eesti keelest Eestis, kui Eestis ei teenindata teda eesti keeles? Kui eesti meedias ja kultuuris propageeritakse (homo)seksuaalseid „väärtusi“, mis on ju internatsionaalsed, siis need asjad on ju „kõigil ühesugused“?

Aivar Pau kirjutab täna Delfis: „Mis toimub? Eesti riigi toel valminud rattaparkimisäpp Bikeep viskas eesti keele prügikasti“.

Kunagine hea kolleeg ERR-i ajast Aivar vahendab:

„Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toel valminud rattaparkimisäpp Bikeep on vargsi loobunud eestikeelsest variandist, küll aga tõlkinud oma menüü mitmesse teise keelde. Parkimisäppi lähemalt uurides selgub, et tänasel päeval saab kasutaja rakenduse töökeeleks oma profiili all määrata inglise, kanada inglise, taani ja prantsuse keele. Algselt eestikeelsena loodud ja täna Eestis jätkuvalt laialt kasutatav rakendus on tänaseks eestikeelse menüü aga täielikult kaotanud.“

No õpib muulane eesti keele ära, tema lapsed hakkavad õppima eesti keeles, aga ülalmainitud Bikeep’is, mis on eesti rahvusriigi toel valminud äpi kohta jultunult nõmeda välismaise nimega, ja ka muus teenindussfääris ning isegi meditsiinis nõutakse riigikeelt omandanud mitteeestlastelt, nagu ka eestlastelt endilt, muid keeli, peaasi et mitte eesti keelt.

Te olete kuidagi eriti jultunuks läinud, keelelised sahkermahkerdajad. Varsti selgub, et venelased on eestlastest suuremad eestluse pooldajad ja eestlaste emakeele hoidjad.

Tõesti, mis riik see selline on?

Ivan Makarov