Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Raadiosaade “Vaba sõna” automaksust: “Maal ei saa trammi tihedamini käima panna”

-
28.04.2023
Laadime sisu...

Konservatiivse vestlussaate “Vaba sõna” stuudios usutleb saatejuht Anti Poolamets Riigikogu liiget Evelin Poolametsa ja Anija vallavolikogu liiget Triinu Alliperet.

Saates tuleb juttu viimasest Riigikogu nädalast, sealhulgas Evelin Poolametsa esitatud arupärimisest Eestis varjupaika otsivate Ukraina desertööride kohta. Käsitletakse ka Soodla kaitseväe harjutusvälja probleeme ning automaksu mõju eesti elanikele.

Autoremondiettevõtte omanik Triinu Allipere rõhutab, et maainimene on autode hoidmisel hoolas ja ratsionaalne ning rohepöörajate jutud vanade autode mahakandmisest neid ei veena. Iga uue auto tootmine on ressursikulu ning uute autode kaela määrimine on keskkonnale koormaks. „Miks ei võiks vana asi töötada?“ küsib Allipere. „Vahel tundub, et automaksudest ja rohepöördest räägivad inimesed, kes pole kunagi maal käinud. Maal ei saa trammi tihedamini käima panna, nagu ühistranspordist rääkivad rohepöörajad usuvad,” tõdes Evelin Poolamets. „Meie bussipeatuses käis ühistransport viimati umbes 25 aastat tagasi ja päris kaua tuleb oodata seal tee ääres,“ ironiseeris Triinu Allipere. „Meie kandis peab olema suure paagiga, sisepõlemismootoriga auto, mis veab meid metsast välja, et me saaksime ühiskonnaelus osaleda teistega võrdväärselt,“ rääkis Allipere.

Konservatiivide poliitiline vestlussaade “Vaba sõna” on eetris Virumaa TRE raadios igal kolmapäeval kell 19 sagedusel 97,0 MHz. Samuti nüüd ka laupäeviti kell 12. Saade on järelekuulatav ka aadressil https://viru.treraadio.ee/