Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Postimees mudib rahvuskonservatiive “soinistuma” ja sisemist “revolutsiooni” korraldama

-
03.05.2023
Timo Soini, Soome rahvuskonservatiiv, kes läks kaasa liberaalidega ja andis poliitikasse mõiste “soinistumine” ehk sooja poliitilise koha nimel põhimõtetest loobumise.
© Scanpix

Alati kui EKRE-st räägitakse halba, kumab juttudest läbi mõte: loobuksid nad ometi oma rahvuslikest ja konservatiivsetest põhimõtetest, siis saaksid neist “normaalsed”, me võtaksime nad enda sekka vastu ja me elaksime tülideta nagu üks suur globaalne pere. Aga rahvuskonservatiivid “ei soinistu” ja seetõttu läbib igat peavoolumeedia artiklit vihavahk.

Postimees kirjutab juhtkirjas: “Teiseks puudub selles erakonnas vastutustundlik poliitiline kultuur – võime näha suurt pilti ja arendada vastutustundlikku poliitikat olukorrast lähtuvalt. /…/ Konservatiivne tiib Eesti poliitikas vajab tugevat raputust, võibolla isegi revolutsiooni, et välja tulla mõttekrambist ja luua organisatsioon, kellele võib valitsuse ohjad usaldada. /…/ EKRE pealiini suhtumine Ukraina toetamisse, «süvariiki», rohepöördesse ja aborti on olnud nii vastuoluline või nii jäik, et selle põhjalt sai ja saab neid jätkuvalt teravalt kritiseerida.”

Paremini poleks Postimees suutnud välja öeldagi: “EKRE, nähke suurt pilti, nähke rohepööret ja minge sellega kaasa, mis sest, et majandus kukub; nähke aborti kui progressiivset nähtust ja kiitke ta heaks, mis sellest, et nii tapetakse sündimata lapsi; armastage ja võtke vastu ukraina põgenikke, mis sest, et eestlaste osatähtsus oma ajaloolisel kodumaal sellest langeb – vaat siis olete te õiged ja kõik armastavad teid samamoodi nagu Kaja Kallast ja Johanna-Maria Lehtmet.”

Aga siis poleks ju enam alles rahvuskonservatiivset erakonda, vaid oleks üks liberaalne erakond juures. Isamaaga ongi nii juba läinud ja seetõttu on ka Postimees EKRE peale kuri, et too ei ole “seedristunud”.

Soomes läks Põlissoomlaste erakond kord lõhki, sest selle juht Timo Soini otsustas peavoolupoliitikaga kaasa minna. Rahvusmeelne osa Põlissoomlastest jätkas oma endist rahvuslikku teed ja oli viimastel valimistel teisel kohal tulemuse poolest. Kes aga mäletab veel renegaat Soinit – ehk ainult poliitikasse ilmunud sõna “soinistumine” kaudu.

“Postimehe urgitsemise mõte näib olevat mudida EKRE suunda – n-ö “normaalsema” rahvusluse ja aktsepteeritava konservatiivsuse poole,” arvab ka veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri.

Postimees, “revolutsioon” jätke Reformierakonna, sotside ja Eesti 200 mureks, nemad on Marxi lapsed. Rahvuskonservatiivide vaimne esiisa on Tasuja. Ja kui EKRE peaks saama valitsusohjad, siis ei tuleks ei vaenukõne-, abieluvõrdsus- ega mistahes muud “progressiivset” seadust, saage sellest juba kord aru.

Uued Uudised