Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Postimees esitas järjekordse poliitilise postitantsu

-
03.05.2023
Posti mees: “Seisame eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest”

Täna langes kokku kaks sündmust: EKRE püüdis järjekordse küsitluse tulemuste kohaselt reformierakonna kinni – ja, sellest johtuvalt, kulutas Postimees meeletult palju ruumi EKRE mustamisele.

Suur lugu „Lõhe EKREs: kes suu lahti teeb, visatakse välja või lahkub ise“; „Liigne russofiilia: noored on hakanud EKREst pagema“; juhtkiri „EKRE vajab äratust, saagu see või sinine“. Räägitakse, et isegi veebileht pole kummist, aga Postimees meenutab täna rohke veega täidetud kondoomi – nende killast, mida vahel Lasnamäe kortermajade rõdudelt inimestele pähe visati.

Ma ei ületähtsusta sotsioloogiliste küsitluste tulemusi, aga „rahvuslehe“ niivõrd valuline reageering ainsa eestimeelse erakonna reitinguedule rabab jalust: te pakkusite ilmselgelt üle, härrased. Jah, „Prigožini infooperatsioon“, kui Delfi aitas Kremlil sekkuda EV parlamendivalimistesse, on ennast ammendanud – nüüd võttis Isamaa larynx oravate ja laibavedajate käest nende pruuni teatepulga üle ja otsustas, nagu Lenin kunagi: „me lähme teist teed“.

Ja kuna EKREt ei ole õnnestunud ruineerida väljastpoolt – rahvuskonservatiivid kogunisti võitsid nähtava, reaalse, ausa osa valimistest – asuti lõhkuma erakonda seestpoolt.

Tähelepanuväärne, et seda teeb leht, kus viimasel ajal on vahetunud peatoimetajaid, nagu omal ajal NLKP peasekretäre: Brežnev, Tšernenko, Andropov – kõik järjest surid, viimased peatselt pärast ametisse määramist, ja seda hämmastavat nähtust nimetati siis „lafettidel võidusõiduks“.

Leht, mida juhtisid küll salakahesajataja, küll pedofiil, küll joodik – kõike ei jõua üles lugeda – ja kust on selle aja jooksul jooksnud paduliberaalsesse peavoolu leeri üle kümned postimehelased ja –naiselased, kirjutab nüüd ühe erakonna siseasjadest ja eriti ründab selle stabiilset juhtkonda. Kadedaks ajab, mis?

Tegelikult on see nii naljakas: Postimees, mis vahetas peatoimetajaid, nagu Mihkelson fotika mälukaarte, ja kust visati välja kümneid häälekaid töötajaid, muretseb nüüd selle pärast, et demokraatlikus erakonnas võib olla arvamuste erisusi. Postimees kui Edasi moraalne õigusjärglane tõenäoliselt arvab, et kõik Eesti erakonnad peavad olema nagu Kadastiku NLKP: ainult ühehäälselt, üksnes raevukalt üle seltsimeeste ja rahvavaenlaste laipade helge tuleviku poole.

Eks nende endiste Postimehe kolleegidega on suheldud küll ja nad on rääkinud, kuidas seal asjad käivad. Päris põhjalikult rääkinud. Aga eetilistel põhjustel ei hakka siin nimesid nimetama ja üksikasju avaldama. Sest me ei ole Postimees, mis trükkis äsja kirbusitaga ära Jaak Urmeti eestlaste tapjaid ja küüditajaid õigustanud loo.

EKRE on aateline erakond, selles on asi.

Ivan Makarov