Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: Terevisioon piinas vaatajaid väga kehva lauluga; 9.mai künnisel esitatakse Tallinnas poolteist tundi jutti vene sõjalaule; kas Tsahkna nimetas Lehtmet nõiaks?

-
04.05.2023
Pilt on illustratiivne

Tänase Terevisiooni üks meeldejäävaim osa (hakkasin vaatama umbes veerand tundi enne lõppu) peitus minu jaoks subtiitrites: tegemist oli uudise pealkirjaga „Maailmapanga uueks juhiks saab Ajay Banga“. Selliseid pealkirju võiks olla rohkem, sest nad teeksid meie halli argipäeva värvilisemaks. Näiteks „Peaminister Kaja Kallas taas EKRE peal tallas“ või „Juku-Kalle pruukis oma jooke jälle“.

Miinuspoolele jääb arusaamatutel põhjustel stuudiokülaliseks valitud taidluslaulja Carol . Tema kutsumise ettekäändeks oli see, et tal ilmub mai lõpus uus lugu. Äkki taheti kutsuda juuni alguses, kui lugu valmis, aga tehisintellekt ajas kuud segamini. Sest öeldakse ju – kõigepealt mune, siis kaaguta.

Külaline esitas oma loo rutiinse pealkirjaga „You“ akustilise variandi – see oli mingi täiesti väljakannatamatu standardlugu, klišeede kvintessents, igav ja ka mõttetu ingliskeelse tekstiga, järjekordne mullikene kümnetest miljonitest. Paraku ka üsna mustalt lauldud. Ma ei ütleks, et ootan nüüd kannatamatult 24. maid, mil valmib laulja uus lugu – vanast piisas. Kohutav antireklaam lauljakarjäärist unistavale inimesele, paha elamus vaatajatele-kuulajatele.

+ + + + + + +

Veel lauludest: läheneb 9. mai ja politsei otsustas keelata Harjumaal, Lääne- ja Ida-Virumaal avalike koosolekute korraldamise 5.–9. maini, kui on alust arvata, et koosolekul õhutatakse agressorriigi sümboolikat kasutades vaenu.

Õige samm. Eile avaldati aga tribuna.ee-s pikk reklaamilugu 7. mail Russow Galeriis toimuvast sõjalaulude kontserdist, mis kestab poolteist tundi. Ansambli „Timur i partizanõ“ juht selgitab, et kontsert pole poliitiline aktsioon – „lihtsalt laulame hingelisi laule“. Ta mõtleb siis südamlikke vene sõjalaule, mille saatel okupeeriti Eesti, küüditati eestlasi ja pommitati Tallinnat ja Narvat. Kavas on ka tuntud nõukogude sõjafilmide laulud.

Timur Ilikajevi sõnul toimus esimene selline kontsert kümmekond aastat tagasi. Juubeliaastal, kui tähistati Võidu 70. aastast juubelit, toimus kontsert Vene kultuurikeskuses. Kogu tulu läks endiste rindemeeste abistamiseks. Nende kontaktid edastas Timurile tollane Suure Isamaasõja veteranide Tallinna ühingu esimees Vladimir Metelitsa,“ vahendab populaarne eesti uudisteportaal.

Loetakse ka Simonovi ja Tvardovski rindeluulet.

+ + + + + + +

Paistab, et välisminister Margus Tsahkna nimetas äsja oma parteikaaslast Lehtmet nõiaks. Tsahkna ütleb täna Delfi pealkirjas: „Slava Ukraini on kui nõiajaht“.

Eesti 200 õigustas Lehtme abiga oma nime täielikult, sest Gruz 200 tähendab venelastel transporditavat laipa. Ja näib, et eesti inimeste annetatud miljonid, mis on kõrvale kanditud, on varastatud nii elavate kui ka mõrvatud ukraina lastelt.

Kui Tsahkna oleks oma haridusteed viitsinud lõpuni sammuda ja saanud hariduse, oleks ta hetkel targu vait olnud ja tegelenud oma otseste tööülesannete ehk välissuhtlusega, nautinud unikaalset olukorda, kui keskharidusega tegelinski kätleb Rootsi kuningaga. Lehtme asjadega võiksid tegeleda vastavad organid.

Kuna Eesti 200 ei ole mitte reformierakond, vaid selle kliiniliselt veidi tursunud apendiks, siis on isegi olemas teoreetiline võimalus, et kahesajatajad võetakse vahele ja me saame teada, kust tuli nende kampaaniaraha. Näiteks lubati ju rahval teada saada, et kesksotsi Raimond Kaljulaidi kampaaniaraha tuli vene kurjategijatelt.

Reformierakond oma kääbuspuudleid viimse veretilgani küll ei kaitse.

Värisege, vargad ja kaabakad.

Ivan Makarov