Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vabalangus ajakirjandusvabaduse tabelis on Eesti ajakirjanduse enda valik

-
04.05.2023
Ajakirjanduspeni saab haukuda täpselt niipalju, kui enda valitud rihm lubab.
© Erki Evestus

Eesti Meediaettevõtete Liidu hinnangul on kahetsusväärne, et Eesti langes poliitilise, õigus- ja julgeolekuolukorra tõttu rahvusvahelises ajakirjandusvabaduse tabelis neljandalt kohalt kaheksandale. Kuigi tegu on nende endi valikuga.

Eesti ajakirjandus on kummaline seltskond, kes on valinud teenistuse riigivõimu holopina. Nii kiidetakse laias laastus heaks kõik võimulolijate ettevõtmised ning peamise opositsioonijõu EKRE tõrvamist peetakse lausa auasjaks (Postimees sel nädalal). Või on keegi kuulnud peavoolumeediast vähimatki tõsist kriitikat abieluvõrdsuse eelnõu aadressil?

Lugeja pole loll, ta märkab, et ajakirjandus pole objektiivne ja loobub sopatekste lugemast. Kuna loetavus langeb, siis kaovad ka reklaamirahad ja väljaannete tulubaas kuivab kokku.

Viimases hädas pöördutakse riigi poole juttudega, kui tähtis ikka ajakirjandus on ja kui väga ta riigi tuge vajab. Ja riigivõim eraldabki kopsakad summad.

Ainult et võimulolijad tahavad selle raha eest ka teenust ja selleks on esiteks oponentide mustamine ning teiseks nõue, et rahaeraldaja tegemistesse ei sekkutaks. Või siis kirjutataks sellest nii palju, kui lubatakse.

Ajakirjandus nii teebki, sest see on turvaline ja mugav. Mõnedel ajakirjanikel aga tuleb õhkõrnalt veel meelde see, mida tähendab objektiivne ajakirjandus, ja nad lähevad kaugemale kui kett lubab. Ja siis tõmmatakse ketti järsult tagasi: kuhu nüüd?

Järgneb niutsumine, mida kuuldakse ka kaugemale. Ja kui avaldatakse taas rahvusvahelise ajakirjandusvabaduse tabel, siis on demokraatlik Eesti kukkunud päris mitu kohta. Kes tegi? Ise tegi.

Muide, nagu liberaalide valitsetavas Eestis ikka, katkuda saab eestikeelne meedia, venekeelset meediat valitsus küll toidab, aga tema kohati georgilindilistesse tegemistesse ta ennast ei sega. Eestikeelne ihumeedia on andnud vasallitõotuse ja seda rapitakse.

Mis aga on selles uudises ülioluline, on see, et AJAKIRJANDUSVABADUS KAOB REFORMIERAKONNA JA KAJA KALLASE VALITSEDES.

Aga meedia ise helbib oma lahjat lurri. Kes on end orjaks müünud, sel pole asja vabade inimeste tegemistesse.

Uued Uudised