Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: militaarkiriku peapapp palvetagu Ukraina süütult mõrvatud laste eest; eesti vaimulikud kaitsku juba ükskord kristlasi Soodoma ja Gomorra saatuse eest; Toom jälle tagus vasaraga eestlasi; Kaarmann himustab laste карман’i; kas armas kutsa reetis Mihkelsoni saladuse?

-
05.05.2023
Kallase valitsuse lähenev lõpp

Terroristliku riigi alluvuses tegutsev Moskva patriarhaadi õigeusukirik on tänu talle Putini poolt antud privileegide ja varadele üks verejanulisemaid usulahke maailmas: selle papid õnnistavad tuumaallveelaevu, tuumapomme, muid massihävitusrelvi ja muidugi õigustavad fanaatiliselt ukraina rahva ja riigi hävitamist vanglates värvatud kriminaalide poolt.

Ka MPEÕK-i juht metropoliit Jevgeni tahab rohkem meeldida FSB-le ja Kirillile: tahtis osaleda putinistliku liikumise Koos/Vmeste kõnekoosolekul Toompeal Ukraina ründamise aastapäeval enne Riigikogu valimisi, aga siis, kui hakati rääkima tema elamisloa peatamisest ja Eestist väljasaatmisest, hakkas vanduma, et pole koosolekust midagi kuulnud.

Nüüd soovib rahutu agendi hing korraldada 9. mail Tallinnas Kaitseväe kalmistul hingepalvuse. Ikka kisub jumalasulast okupantide võidujoovastuse, mitte aga pommitatud, okupeeritud, tapetud ja küüditatud eestlaste kurbi tähtpäevi mälestama.

Te peaksite 24/7 palvetama iga päev mõrvatavate Ukraina laste, vägistatud naiste ja langevate poegade eest, silmakirjalik papp. Olete ju aastakümneid väitnud, et tegemist on „vennasrahvaga“. Nende samuti õigeusklike kodusid pommitatakse iga päev teie kirikujuhtide poolt sisse õnnistatud rakettidega.

Häbi peaks olema. Hoolitsege siinsete vene usklike eest, oma muredega kirikusse tulevate enamasti vanade inimeste eest, ärge korraldage sõja ajal militaarset pakazuhhat.

+ + + + + + +

Veel usu teemadel: Uutes Uudistes ilmus hea kolleegi Jüri Kuke siiras ja emotsionaalne lugu, kus ta kirjutab:

„EELK, kelle põues vingerdab oma Soodoma madu, on siiani kõiki võitlusi pidanud mugavustsoonist. Aegajalt lastakse kuuldavale kerge kriitika homoagenda vastu, aga see on hädine piuks, võrreldes Jeeriko pasunatega, mis peaks nüüd ka Soodoma ja Gomorra müüre purustama. Peapiiskop Urmas Viilma avaldas ühismeedias nördimust selle üle, et organisatsioonidel on perekonnaseaduse muutmise eelnõu osas aega arvamust avaldada vaid kolm tööpäeva, kirjutab Postimees. Peapiiskop, kus te ise olete olnud? Uusmarksistid ründavad kristluse põhitõdesid juba pikalt, nad lubasid homoseaduse ära teha ka enne valimisi, aga nüüd te ärkate? See on variserlik.“

Usu mind, hea Jüri, peapiiskop Viilma tahtis kindlasti tõsta oma häält kõige kõrgemate pilvedeni, aga selle vastupandamatu soovi hetkel ta ilmselt oli väga hõivatud. Võib-olla inimene lihtsalt sõi ennastunustavalt, nagu tegi seda hiljuti Eesti kõige kallimate restoranide galal, kuhu lihtsurelikel kristlastel pole asja. Ja sellistel üritustel „homofoobidele“ jaanalinnust kotlette kahvli otsas ei ulatata. Neid sinna lihtsalt ei kutsuta.

Peapiiskop Viilma on ilmalikult sõnaosav ja elegantne mees, talle ilmselgelt meeldib olla silmatorkav meediafiguur, olla fotogeeniline ja populaarne. Reklaamida huumoriga taara vastuvõtu automaate.

„Kleerikute jutud olgu ranged…“

+ + + + + + +

Jüri Ratase parem ja Assadi-Solovjovi vasak käsi Yana Toom on järjekordselt esinenud ETV+ poliitsaates. ERR-i minioberst võiks teda juba poole kohaga tööle võtta, seda enam et eestimeelse Urmas Vaino vabaks jääv palk seda võimaldab.

Loomulikult valutas Toom südant Venemaa kodanike, mitte nende poolt päevast päeva mõrvatavate ukraina laste pärast. ERR pani saate kokkuvõttele südantlõhestava pealkirja „Yana Toom: Venemaa kodanikud Eestis jäid vasara ja alasi vahele“.

Mind on alati ärritanud Toomi robustne, riiakale nõukogudeaegsele poemüüjale omane väljendusviis, mis on ehk andestatav tema lõpetamata haridustee tõttu, aga sellegipoolest intelligentse inimese jaoks talumatu. Isegi Jelena Välbe on kuidagi esteetilisem.

Eesti ja eestlased jäid Teise maailmasõja ajal saksa vasara ja vene alasi vahele, see on tõsi. Näidata aga siinseid õnnelikult töötavaid, poodlevaid, euroopalikke õigusi nautivaid ja lapsi kasvatavaid Venemaa kodanikke, kelle suurim õudusunenägu on Venemaale kolimine, mingisuguste eestlaste ohvritena, on Toomile omane alatus. Ta oli eesti kodakondsuse saanud, aga eesti kodanikuks ta ei saanud. Ja ei saagi.

+ + + + + + +

Eesti Päevalehes ilmus lugu „Andres Kaarmann: mingil juhul pole Eesti edukuse olulisim mõõdupuu laste arv peres“.

Sellistel puhkudel tuleb kõigepealt täpsustada, kellega on autori näol tegemist. Kaarmann on esitletud kui „Parempoolsete juhatuse liige“ ja juba sellest võib järeldada, kui üdini võlts on kogu see kupatus. Sest kui nimetatud organisatsioon on parempoolne, siis ka Suurbritannias on parempoolne autoliiklus. Ja konn on imetaja, ja peaprokurör Perling on poliitik.

Isegi Eestit ja eestlasi reetnud Isamaa heitis need „parempoolsed“ neerukivid oma valelikust organismist välja. See oleks nagu surrogaadi surrogaat.

Sellised kaarmannid ei saa aru, et lapsed peres pole üldse mõõdupuu. Lapsed tulevad armastusest, see kõik on väga individuaalne. Tõesti, mõni võib endale osta mitu mastifit, kes söövad kuus rohkem kallist toitu, kui kolme lapsega pere. Ja terroriseerivad ümberkaudseid pööblist elanikke, vastikuid ikka veel sigivaid eestlasi.

Aga riigitoetus on parempoolsetel käes, nagu ka vasakparteil/Koos. Kaarmanni erakond võtab toetuse vastu, pooldades toetuste äravõtmist lastelt.

Moodustage artell, seltsimehed. Vmeste jõuate kaugemale. Soovitavalt sinna, kuhu too vene sõjalaev. Või mõnda hoopis pimedasse kohta.

+ + + + + + +

Postimees tegeles täna jälle EKRE asjadega, aga miks ka mitte: ülipopulaarne äsja valimisi ausal teel võitnud eestlaste erakond, no kellest veel kirjutada – ega ometi jälle sellest, et Kaja Kallas pidevalt valetab? See ei ületa juba ammu uudiskünnist. Las valetab, see on pärilikkus, tema isa oli ju suitsusuise Rahva Hääle natšalnik.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma teile siin rääkida: Postimehe majandusküljel ilmus vapustav uudislugu „Läheb karmiks: vaata, milliste rikkumiste eest võetakse tulevikus juhtimisõigus“.

Tuleb välja, et reformierakonna riigikogulased ei teinudki nalja, kui tegid abielureferendumi nurjamiseks massiliselt ettepanekuid N. Liidu taastamisest ja Venemaa koosseisu astumisest. Sest valitsus hakkas võtma vastu ka vastava sisuga otsuseid!

Postimees vahendab: „Valitsus kiitis heaks Euroopa Liidu teeohutuse paketi, mis hõlbustab liiklusrikkujatele (nii artiklis – I.M.) karistamist ja neile raskete liikumiste eest üleliidulise juhtimiskeelu kehtestamist“.

Kui valitsus ja Postimees ei tee enam vahet Nõukogude Liidu ja Euroopa Liidu vahel, võttes kasutusele nõukaaja põhitermini „üleliiduline“, siis on „protsess käivitunud“, nagu lausus kunagi Gorbatšov.

Palju õnne, Edasi! Su üritus elab ja võidab.

+ + + + + + +

Ja paistab, et on paljastatud Marko Mihkelsoni saladus – kuidas ikkagi juhtus, et ta oli end Riigikogu käimlasse sulgenud ja enam sealt välja ei saanud, nii et tuli kutsuda päästjad ja kogunisti politsei, sest pantvangil võis tekkida kurikuulus Stockholmi sündroom, kui vangistatu hakkab raevukalt oma vangistajaid (antud juhul potte) kaitsma.

Õhtuleht avaldas loo „Päästjad tõttasid Lasnamäel appi end vannituppa lukustanud koerale“, kus on kirjas: „3. mail kell 11.08 helistas häirekeskusesse Lasnamäe linnaosas Raadiku tänaval elav inimene, kes teatas, et tema väike koer on vannitoas hätta sattunud ja kiunub. Selgus, et koer oli ukse käepidemele hüpanud, misjärel see seestpoolt lukustus ning omanik ei saanud kuidagi ust avada. Kohale saabunud päästjad avasid ukse ning vabastasid koera.“

Déjà-vu.

Ivan Makarov