Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eeva Helme president Katalin Novakist: Ungarit püütakse kõigi vahenditega ennast häbenema panna, aga nad ei kavatsegi seda teha!

-
05.05.2023
Naiselik Ungari president Katalin Novak vestlemas Rooma paavstiga.
© Scanpix

Ungaris Euroopa ja Ameerika konservatiivide koosviibimisel osalev Eeva Helme annab sotsiaalmeedias edasi oma hämmastavad muljed võõrustajariigist ja selle presidendist Katalin Novakist.

“Eile CPAC Ungari kogunemise raames toimunud õhtusöögil pidas kõne Ungari president Katalin Novak.

Toon välja mõned kohad tema sõnavõtust, mis mulle eriti korda läksid. Ta alustas, öeldes, et esimeses järjekorras on ta ema oma kolmele lapsele ja pühendunud abikaasa juba 21 aastat. Koduste jaoks on ta asendamatu, ja kogu oma jõu tööks ammutab ta sealt.

Ta rääkis pikalt ja soojalt oma perest ning abikaasast ning tutvustas ka Ungaris aetavat perepoliitikat, sest ta oli vastava valdkonna minister 8 aastat.

Enamik peresid toetavaid meetmeid Ungaris algavad alates kolmandast lapsest. Ungarlased võtsid eesmärgiks investeerida eelarves 6% SKPst demograafilise languse peatamiseks ning täna saavad nad tõdeda, et need vastuvõetud otsused on töötanud.

Elussündide arv oli aastal 2011 88 049 last, 2021. aastal 93 039. Vähenenud on ka abortide arv, peaaegu 50%, ning muuseas ka lahutuste arv.

Novak rääkis ka, et ta on kristlane ning võõrustas hiljuti Ungaris paavsti. Veel tõi ta välja, et ta ei kavatse ennast häbeneda! “Olen kristlane, olen ungarlane ja olen konservatiiv. Ungarit püütakse kõigi vahenditega endi pärast häbenema panna, aga teate, mis – ei kavatsegi! Ungarlased elavad Ungaris just nii nagu meile meeldib ja nagu me õigeks peame!”

Konservatiiviks jääb ta samuti elu lõpuni. Isegi siis, kui ta ühegi poliitilise jõuga enam seotud poleks. Veel märkis ta, et on uhkusega naine ega võistle meestega. “Ei ole üks parem, kui teine! Naised ja mehed täiendavad üksteist tehes koostööd. Moodustades nii tugeva jõu.”

Kui ma mõtlen Novaki kõnele, et mida ta siis nii väga ütles?! Ütles välja täiesti loomulikke iseenesest mõistetavaid asju! Ja just seepärast see nii korda läkski! Milline defitsiit valitseb meil tervemõistuslikest sõnavõttudest! Inimestest! Vaadake meil või debatti selle kurikuulsa peretoetoetuste seaduse kohta.

Ka rõõmustas, kui kindlameelne ja põhimõttekindel on üks konservatiivne naine! Maailmavaade on endale selgeks mõeldud ja selgeks tehtud ning iga köhatuse peale väljast poolt ei hakka ta seda muutma.

Nädala alguses lugesin põgusalt, kuidas ühe meie lehe veergudel õpetati, milline peaks tulevikus välja hakkama nägema Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Päris lõbus lugemine oli!

Õpetussõnade jagajatele luban endalegi siis mõne sõna:

Punkt üks – tuleb ära lõpetada enda, oma maailmavaate ja rahvuse häbenemine. Kui tahta olla konservatiiv, tuleb ka selleks endal kasvada ja areneda. Maailmavaadet, põhitõdesid ja -mõtteid pole võimalik painutada iga kurtja järgi.

Teise punkti toon välja samuti eile kõnelenud endise Tsehhi presidendi Vaclav Klausi mõtetest: ta ütles, et tänapäeval on tõe rääkimine üks raskemaid asju! See on tehtud raskeks ja ebameeldivaks! Aga ainult tõe rääkimine võidab kurjuse!

Ma olen nendest kahest eilsest kõnest siiani liigutatud ja missuguse jõu need mulle andsid!

Südame tegi ka soojaks, et lahkudes tuli Ungari president Novak spetsiaalselt Martini juurde, surus kätt ja ütles mõned soojad sõnad.”