Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

( : ) kivisildnik: Titanicute armaada läheb teele

-
06.05.2023
(:) kivisildnik

Mõne päeva eest võrdles Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma homoseksualistide “sooneutraalse abielu” seadustamise eelnõu heakskiitmiseks antud aega Titanicu viiepäevase ja katastroofiga lõppenud lõbureisiga. Ma saan siis nii aru, et heakskiitmiseks oleks vaja rohkem aega või kuidas? Kui palju siis? Kuu või kaks?

Kas siis kiiresti heaks kiidetud asi on halb, aeglaselt heaks kiidetud hea? Ehk jah, kui oleks midagi keerulist otsustada või arutada. Siin on asi mõtlematagi selge. Ma ei mõista hästi austatud peapiiskopi seisukohta, kui homopaaritumine on patt, siis suudab sellest aru saada ka 17 minutiga, kui ta ei ole patt, vaid hoopis õnn ja rõõm ja inimõigus, siis toimub heakskiit loetud sekunditega.

Mu meelest on see päevade lugemine keerutamine ja vassimine – kui oled vastu, ütle selgelt: olen vastu. Mina olen vastu ja ei häbene seda ka selgelt välja öelda. Kui oled poolt, ütle: olen kommunist ja revolutsionäär ja pooldan Vanasorose õpetust ja Lutsiferi sepitsusi. Mu meelest on viis päeva täiesti piisav, et kristlane saaks aru, mis on satanism ja mis ei ole.

Kui kolm tööpäeva ja kaks puhkepäeva on ebaseaduslik aeg heakskiidu vormistamiseks, siis ma muidugi pean protesteerima, sest protseduur on ebakorrektne. Kui ta on aga seadusele vastav, siis pean alistuma õigusriigi asjade käigule. Asi ei ole protseduuris, asi on pereväärtuste süsteemses rüvetamises.

Kui abielu mõistet laiendada, nii et kõik isikud on selleks sobivad, siis tuleks võrdse kohtlemise printsiibist lähtudes samal moel tõlgendada ka meditsiini paradigmat: arst on füüsiline isik. Mina olen füüsiline isik, seega olen ma arst ja ma ei pussita sind parasviisi, vaid opereerin vastavalt oma ekspertiisile, kooskõlas isikliku arusaamisega Hippokratese vandest jne.

Õpetaja on füüsiline isik, Eesti Vabariigi kodanik on füüsiline isik, autojuht on füüsiline isik ja ka politseinik on füüsiline isik, eelpool mainitud õpetaja on füüsiline isik, miks mitte ka Riigikogu saadik – lihtsalt füüsiline isik ilma mingite piirangute ja täpsustusteta. Miks on perekond midagi muud kui haigla või kool? Kui oled isik, siis oled kõik, mis sulle pähe pistab. Mina olen seega füüsilisest isikust riigikohtunik.

Veel parem – füüsilisest isikust lotovõitja. Mis puutuvad siia mingid tagurlikud piletid ja võidunumbrid? Olen ju isik ja tahan võita ja abielluda ja kohut mõista ja läikivaid värvilisi asju. Kas minu armastus raha vastu on kuidagi vähem tähtis kui mõni muu armastuse liik või vorm? Ei ole. Ma loodan, et mu mõttekäiku on võimalik jälgida, loogika on sama mis kommunistidel.

Ma ei võrdleks homoabielu Titanicuga, see ikkagi püsis mitu päev vee peal ja teised sarnased laevad seilasid edukalt pikki aastaid. Tegu on pigem Jaan Tatika leiutatud lennumasinaga, mis ei lennanud, vaid kukkus katuselt. Mõistuse- ja loomuvastased käkid ei saagi lennata, sest Jaan Tatikas oli loll, täielik idioot, lammas ja saabas.

Aga Jaan Tatikas pole üleilmselt tuntud ja ta ei saanud ka surma, õilis maailmaparandaja pääses nikastatud liikmete, kriimustatud põskede ja rõhutud südamega, seega ei ole tema koht kultuuri- ja ajaloos sedavõrd muljetavaldav, et temasse rohkem investeerida.

Aga inimeselt harva küsitakse, kas ta tahab või kas talle meeldib. Titanicu võrdlus on mõjuv, õnnetusest on tehtud film ja kõik on kohe selge. Niisiis selguse huvides võrdlen ma homoabielu Titanicuga. Menetlemine on mulle savi, ei ole oluline ega sisuline tegevus, kõik need 32 või 666 ametkonda kiidavad anaali kindlasti heaks, kuidas see saakski teisiti minna.

Seal töötavad ju oma ala asjatundjad. Taoliste asjatundjate juhtimisel, olgu nad Pakostad, kõik need närvesöövad Kallased või nimetud kliimaministrid, on teele lähetatud terve armaada Titanicuid – alates abielu võrdusmärgist, paljulasteliste paljaks varastamise häbimärgist, Nursipalu uutest maamärkidest ja muudest väga halbadest märkidest, ennetest ja oomenitest.

Majandus-Titanic on sügavas languses, inflatsiooni-Titanic on jälle kuskil 25 peal, oravate reitingu-Titanic paneb joonelt põhja suunas, hinna-Titanicud tõusevad, maksu-Titanicud tõusevad, meeleolu langeb ja ainus asi, mis püsib kindlalt oma kohal, on küüditaja Smuuli lõust kirjanike maja seinal. Kõik muu läheb põhja, sest Jaan Tatika intellektuaalse võimekusega ei ole lihtsalt muud võimalust.

Õnneks on meile antud rohkem kui viis päeva. Võimalik, et elurõõme saab veel nautida koguni 46 pikka-pikka päeva, sest 21. juunil ootab inimkonda eest maamunalt minema pühkimine, inimkonna lõpp. Kõike seda kinnitas rootsi noorprohvet G. Thunberg, kõige usaldusväärsemale kliimateadusele tuginesed veidi vähem kui viie aasta eest. Autoriteeti jääb tal ülegi, tibi ennustab tulevikku nii presidentidele kui kuningatele.

See Thunbergi ettekuulutus on ilmselgelt põhjuseks, miks kliimaklounid meie valitsuses oma homoprojektiga nii närviliselt kiirustavad. Saab suvel sooja ilmaga mesinädalaid pidada. Vaesematele homodele on see eluliselt tähtis, sest nad ei jõua Sajusaartele sõita. Panevad siis Ontikale või astuvad kaubamajast läbi.

Vaimusilmas on aga ilus vaadata, kuidas suured laevakolakad lähevad progressi- ja kliimatäislastis teele ega tule enam kunagi tagasi. Ennemuiste ootasid Maltsveti jüngrid Lasnamäel valget laeva. Mina ootan, et vikerkaarevärviline Titanicute porukas juba kiiremini liikuma hakkaks. Mida varem, seda parem. Mere põhjas on ruumi laialt.

Nagu ütleb Krõlov valmis haugist ja kassist:

See talle õpetuseks olgu
et kala tundku vetepiiri
ja ärgu tulgu
sealt kuivale, et püüda hiiri.

Ennegi on laevu ja laevastikke põhja läinud, mõned isegi väärtuslikuma lastiga. Täna ei juhtu veel midagi, ikka veel tuleb seinast kallist elektrit ja odavat raha. Jaan Tatikate maailmapäästmise laevastik on stardivalmis, Titanicud on kai ääres rivis ja ootavad korraldusi. Praegu on kõik veel hästi, seni kuni põhi paistma hakkab, saavad orkestrid tööd, kütjad sütt haiguskolletesse kühveldada ja armastajapaarid laiutavad laeva vööris käsi ning vahivad tühja pilguga lähedusse.

Progress vajutab pedaali ja tagasiteed ei ole. Kui keegi on laevalt maha jäänud, siis saab ta valida Sven Sildniku Riigikokku, et see jama enam kunagi ei korduks ja ohvrite mälestussammas tuleks graniidist mitte luitunud soki värvi õllepudeli klaasist. Vali paberil, vali elu!

(:)kivisildnik
Pärnus 05.05.2023