Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti 200 sai valitsema asudes kohe oma skandaali ja vägagi kopsaka

-
06.05.2023
Slava Ukraini endine eestvedaja Johanna-Maria Lehtme
© Riigikogu

MTÜ Slava Ukraini saaga algas ilusa muinasjutuna, oli koguni pisaraid valav printsess Johanna-Maria… aga kisub õuduslooks. Asi puudutab otseselt kogu “värsket tulijat”, poliitprojekti Eesti 200, kelle liige ja Riigikogu saadik on skandaali keskmes.

MTÜ Slava Ukraini nõukogu on tunnistanud kahtlaseks kõik, mis on seotud Johanna-Maria Lehtme partneri Hennadi Vaskiviga seotud äriühinguga IC Constructions, lisaks varasemale tekkis uus kahtlus jõulupakkide eest makstud 1,15 miljoni tõttu, kirjutab Postimees.

MTÜ Slava Ukraini nõukogu esimees Kristo Tohver tõdes, et äriühingu annetuste vahendajaks võtmine pole loogiline, tekkisid ka kahtlused konkreetsete arvete suhtes. Tema sõnul pole tänaseks selget vastust ega adekvaatset põhjendust, miks IC Constructionsiga leping sõlmiti.

Lisaks Postimehe paljastusele, et gerilja-kiirabisid saab Ukrainas ehitada mitu korda odavamalt kui 3500 eurot tükist, nagu küsis IC Constructionsi, saadi ka vihje, et Slava Ukraini nõukogu on teadlik, et tegelik summa võis jääda alla 900 euro ja Postimehe teada tekkis kahtlus, et võrdlevad hinnapakkumised fabritseeriti tagantjärele.

Kampaaniaga «1000 kangelast lumes» koguti 2300 talvevormi jaoks umbes 828 000 eurot. Milline osa rahast kanti IC Constructionsile ja milline osa otse vorme valmistanud kolmele Ukraina õmblusfirmale, seda ei osanud Tohver enne revisjoni lõppemist öelda. Kas väidetud kraam jõudis sõduriteni, alles selgitatakse.

Asi haiseb. Eriti seetõttu, et see on seotud sõdiva Ukraina abistamisega, kelle abistamise tuules tõusis võimule kogu praegune võimukamp. Ukraina ja julgeolekuolukorra tõttu varjati väidetavalt ka maksutõstmise kavatsusi, mis on tegelikult täielik valimispettus.

Pole midagi. Tavaline Reformierakonna ja tema käepikenduse E200 afäär. Nagu VEB Fond. “Kahesajatajadki” oskavad ruttu skandaalilainele minna. Nagu haridusminister Kristina Kallas, kes pani lapse nõunikuks.

Uued Uudised