Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valetajate koalitsiooni mittelegitiimne valitsus lausa pakub põhjust enda kukutamiseks

-
07.05.2023
“Ärge küsige, ma ei tea ja ei peagi midagi teadma!”
© UU

Ei möödu peaaegu päevagi, kui valetajate koalitsiooni poliitikud või ministrid ei paku välja mõnda uut põlve otsas kokku klopsitud maksu, nagu tegi seda kliimaminister Kristen Michal, pakkudes äsja välja prügiladustus- ja põletusmaksu. Kuna enne valimisi võis huultelt lugeda, et maksud ei tõuse, on ühiskonnal õigus valetajad “tühistada”.

Riigikogu valimised valimised on niigi vähemalt vormiliselt mittelegitiimsed: võimule saanud seltskond sai kohad valskusega, algatades peamise opositsioonijõu vastu igasuguse katteta infosõja – hirmutamise ja valedega saadud tulemust peetakse kogu demokraatlikus maailmas ebaseaduslikuks. Lisaks on paljud instantsid tunnistanud e-valimiste suuri puudujääke, mistõttu ka kahtlaste vahenditega saavutatud valimisvõit ei ole seaduslik.

Aga moraalselt võttis valetajate koalitsioon endalt igasuguse legitiimsuse sellega, et ei käsitlenud valimiskampaanias vähimalgi määral oma peaeesmärki ehk maksutõusu. Vastupidi, kolmanda valitsuse peaminister Kaja Kallas soovitas oma valelikelt huultelt lugeda, et maksud ei tõusvat. Kui nüüd, valimiste järel toimub pretsedenditu maksutõus, siis on tegu ülisuure valimispettusega – rahvale lubati, et maksud ei tõuse, aga nüüd on see põhiteema. Sellega on valitsus võtnud endalt igasuguse legitiimsuse, tegu ise on ebaeetiline ja amoraalne.

Võimuseltskond mõistagi võimult ei taandu, vaid liputab rahva ees valimistel valedega saadud mandaati. Selle vastu on rohi – vastupanuliikumine ja see pole sugugi mitte Jüriöö ülestõus, vaid türanliku valitsuse täiesti seaduslik, demokraatlike ja legaalsete vahenditega võimult taanduma sundimine. Eeskuju on olemas: Kaja Kallase suure sümpaatia, president Macroni Prantsusmaa rahvaliikumine, mille kohta ei väida keegi, et see oleks ebademokraatlik. Ka Prantsusmaal sülitavad võimurid rahvale näkku: kuigi absoluutne enamus on pensionireformi vastu, surutakse see jõuga läbi. Kui demokraatia ei tööta, tullakse tänavatele.

Praegune vasakliberaalne võimukamp sipleb juba omaenda sigaduste tagajärgedes, nagu üks võimupartneritest Eesti 200, millel on päris isiklik slavaukrainilik korruptsiooniskandaal. Vastupanuliikumisele annab legitiimsust juurde seegi, et võimukoalitsioon on alustanud traditsioonilise ühiskonna hävitamist – kuritegelik oleks see ühiskond, kes sellele vastu ei hakkaks.

Mai lõpus on Toompeale suur meeleavaldus traditsioonilise pere kaitseks ja “abieluvõrdsuse” vastu. Kohtume seal!

Uued Uudised