Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Milvek: abielu on juurdunud meheks ja naiseks olemises

-
08.05.2023
Ainult nii ja kogu maailmas. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Eestis on võimalik abielu vaid mehe ja naise vahel (perekonnaseadus §1.lg1). See valik on põhiseaduspärane. Samasoolised ei saa vahetult PS-le tuginedes nõuda abieluõigust võrdselt erisoolistega. Laulatus on kiriklik tseremoonia, millega mees ja naine võtavad tunnistajate ning Jumala palge ees vastu abikaasadeks.

Abielu ei ole lihtsalt sõna – see tähendab mõistet, mis kirjeldab otseselt inimloomusest tulenevat institutsiooni, mis on teistlaadi kooseludest olemuslikult erinev. Ma siiralt usun, et see ei ole enamikele inimestele lihtsalt tavaline sõnakõlks, abielu on midagi enamat, sügavam kui kahe teovõimelise indiviidi vahel sõlmitud leping. See on juurdunud meheks ja naiseks olemises ega sõltu ka konkreetsetest ajaloolistest olukordadest. Muutuda võiks see ainult juhul, kui inimloomus oleks muutuv.

Ja kui nüüdsed liberaalid arvavad, et ajad on muutunud, siis inimloomus küll mitte. Traditsioonilise abielu mõistet ei ole kellelgi õigust muuta, aga eriti meie valedega võimule pääsenud valitsusel.

Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas. Seda ütleb põhiseadus. Kõrgeimat riigivõimu teostab rahvas hääleõiguslike kodanike kaudu,  Riigikogu valimistega ja rahvahääletustega. Aga referendumit kardab liberaalne tiib nagu vanakurat välku, oma rahva häält, milleks meil kõigil on õigus.

Abieluõigus on kõigi Euroopa liikmesriikide pädevusse kuuluv valdkond ning EL-õigus seda pädevust ei kahanda. Niisiis on EL-õiguse järgi liikmesriikidel vabadus ise otsustada. Euroopa Inimõiguste Kohtu seisukoha järgi on riikidel vabadus jätta samasoolistele abieluõigus andmata. Küll aga kaitseb EIK samasooliste püsivat kooselu pereeluna koos sellest tulenevaga.

Vähem kui pooltes, täpsemalt 12 EL riigis, on samasooliste abielu seadustatud. Paljudes riikides on see pandud rahvahääletusele, aga pole rahva enamuse tahtele läbi läinud. Tekib paratamatult küsimus:”Kas me elame ikka demokraatlikus riigis?”

Igaühel on südametunnistuse-, usu- ja mõttevabadus, vabadus sõnale ja seaduse kaitsele. Teeme seda!

Urmas Milvek