Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Lauri Hussar omavolitses Riigikogus: saadiku kõne ajal lülitati mikrofon välja

-
08.05.2023
Laadime sisu...

Riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200) tegi tänasel istungil pretsedenditu liigutuse, kui lülitas Henn Põlluaasa kõne ajal mikrofoni välja, põhjendades, et ta ületas ettenähtud aega.

EKRE fraktsiooni liige Henn Põlluaas andis valitsusele üle arupärimise ja tutvustas selle sisu, kui Hussar teda korduvalt katkestas ning lõpuks mikrofoni kinni keeras.

Põlluaas esitles EKRE fraktsiooni küsimusi peaminister Kaja Kallasele (Reformierakond). „Tegelikkuses tähendab see ei midagi muud, kui nn ühtse Eesti kooli sildi all loob valitsus segakoole,“ rääkis Põlluaas. „Teie valitsuse kava toob mitmetes piirkondades Ida-Virumaal, Tallinnas ja Maardus kaasa vene enamusega koolid, kus eestlased on vähemuses. Koalitsiooni kava hävitab sajandeid vanade traditsioonidega Eesti kooli.“

Siis helistas spiiker kella, tuletades Põlluaasale meelde, et tema sõnavõtu aeg on otsas. „Teie aeg on läbi! Henn Põlluaas, palun olge lugupidav. Kui te ei lõpeta, ma palun teie mikrofoni välja lülitada,“ lisas Hussar.

Ent Põlluaas jätkas ja tema mikrofon lülitati välja. Selle peale küsis EKRE esimees Martin Helme, missuguse paragrahvi alusel see mikrofon välja lülitati. Hussar põhjendas seda Riigikogu töö- ja kodukorra seadusega.

„Lugupeetud istungi juhataja, te ei lähtunud töö‑ ja kodukorrast, vaid te lähtusite oma suvast,“ lausus ka Mart Helme. „Nii et palun lõpetage omavoli.“

Hiljem katkestas ta ka Siim Pohlaku protseduurilise küsimuse.