Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti keel surutakse nurka – teenindajad ei pea seda enam oskama

-
08.05.2023
Umbkeelseid on traditsiooniliselt kõige rohkem Boltis.
© UU

“Endale tuli üllatusena et taksojuhid eesti keelt ei pea oskama, endal on mitu korda umbkeelsete taksojuhtide (ja kusjuures ka toidukulleritega, kes õiget kohta ei oska leida) probleeme olnud,” kirjutab Uutele Uudistele murelik eesti inimene.

Keeleamet vastas talle nõnda: “2016. aasta märtsis tühistati ühistranspordiseaduses taksojuhtide eesti keele oskuse nõue, sellest ajast antakse teenindajakaart kõikidele soovijatele, sealhulgas ka nendele, kes eesti keelt ei oska. Keeleamet tegi eelmisel aastal ettepaneku see nõue taastada, kuid kahjuks seda ei toetatud.

Toidukulleritele ei ole eesti keele oskuse nõuet kehtestatud. Ka nende keelenõude kehtestamiseks tehti ettepanek, kuid seda ei toetatud.

Teenindajate keeleoskuse kontrollimisega tegeleb Keeleamet pidevalt. Kui Teil on teavet selle kohta, millise teenindusasutuse töötajad ei oska eesti keelt, palume edastada see teave Keeleametile. Oleks hea, kui saaksite kaebusele lisada kuupäeva ja kellaaja, millal Teiega eesti keeles ei suheldud. Nende andmete alusel on Keeleametil võimalik alustada järelevalvemenetlust.

Lugupidamisega
Keeleamet.”

Riigikogu võttis ühistranspordiseadusest välja taksojuhtide keeletaseme nõude

Toidukullerid ja taksojuhid pääsesid keelenõuetest

Haige olukord Tallinnas: umbkeelsete taksojuhtide pealetung

Ilmar Tomusk: Keeleamet on Bolti ja Woltiga hädas