Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: “Valitsuse plaani tõsta makse, kärpida peretoetusi ja kehtestada homoabielu tuleb takistada”

-
09.05.2023
Henn Põlluaas

EKRE aseesimees Henn Põlluaas nimetas koalitsiooni maksutõusude, peretoetuste vähendamise ning homoabielu kehtestamise plaane hullumeelseteks ja alatuteks Eesti inimeste suhtes.

“Ja kui nüüd kavatsetakse need kõik läbi suruda, panna ühte suurde kobareelnõusse kõik need maksutõstmised, siis see näitab seda, et tegelikult ei ole neil vähimatki soovi mitte mingisuguseks diskussiooniks ja aruteluks. Sest oleme erinevate ministrite suust kuulnud ju seda, et need kavatsetakse usaldushääletusega Riigikogust läbi suruda,” rääkis Põlluaas ERR-ile. “See tähendab seda, et komisjonid ei aruta neid, Riigikogu saalis ei arutata neid maksutõuse – lihtsalt tehakse üks hääletus, usaldushääletus valitsusele ja kõik surutaksegi läbi.”

Riigikogu EKRE fraktsiooni esimees Põlluaas ütles, et neil ei jäägi muud üle, kui obstruktsiooni teha.

“Kahtlemata sellised sõna otseses mõttes hullumeelseid kavasid tulebki takistada. Meil ei jää muud üle, kui me peame obstruktsiooni tegema, kui valitsus juba eos ütleb, et nad ei kavatsegi mingit sisulist diskussiooni ja arutelu läbi viia, et nad toovad need asjad usaldushääletusega saali. Sisuliselt tähendab see ju seda, et öeldakse, et opositsioon pidagu suu kinni. Kui ei pea, siis sõidame üle ja kui opositsioon peab suu kinni, siis sõidetakse niikuinii üle,” rääkis ta.

“Nii et see ei ole absoluutselt demokraatlik ega ole ka meie parlamentaarse korraga kooskõlas. Valitsus ei saa nii käituda, et ta sõidab lihtsalt Riigikogust üle. Aga tänane valitsus peab seda täiesti normaalseks,” tõdes EKRE üks liidreid.

Küsimusele, millistel tingimustel võiks EKRE siiski koalitsiooni eelnõusid sisuliselt arutada, viitas Põlluaas mõjuanalüüsidele.

“No me saaksime aktsepteerida sellisel juhul, kui nende asjade juures oleks tehtud mõjuanalüüsid ja me näeksime, et nendest on tõesti kasu meie ühiskonnale, meie ettevõtlusele, meie majandusele, meie inimeste heaolule. /—/ Kõik eelnõud peavad ju algamagi sellest, et ideid ja mõtteid analüüsitakse, vaadatakse läbi, kus on nende plussid ja miinused ja kui leitakse, et see ei too loodetud kasu, siis pannakse riiulile või lihtsalt laualt ära. Aga nemad toovad täiesti toored, läbimõtlemata, läbi analüüsimata eelnõud riigikokku ja siis loodavad, et opositsioon kiidab need heaks. Ei kiida,” ütles Põlluaas.