Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eestlust rünnatakse nii putinlaste poolt Sinimägedes kui globalistide poolt keeleruumis

-
09.05.2023
Mis avatud taludest enam rääkida, kui “talu” mõistetki enam pole.
© UU

Harva on näha, kuidas eestlus langeb rünnaku alla nii Eestis redutavate putinlaste kui ka Lääne poolt “uusväärtusi” importivate globalismimeelsete poolt.

Järgnevalt kaks uudist. Esimene räägib sellest, kuidas rünnatakse Eesti vabadusvõitlust ja -võitlejaid.

BNS vahendab: “Ööl vastu 9. maid on Vaivara vallas Sinimäel vandaalitsetud vähemalt seitsme mälestusmärgi kallal, mis on püstitatud Saksa poolel langenud eesti ja teiste riikide sõduritele, kirjutab Põhjarannik.

Grenaderimäel on ümber lükatud kolm mustast marmorist massiivset mälestustahvlit, millest mõned said kannatada ka 2007. aasta pronksiööde ajal. Üks marmorist mälestuskivi on kummuli keeratud Sinimäe alevikus Tallinna-Narva maantee ääres ning sõjaajaloomuuseumi juures on kolm kivi valge värviga kokku mäkerdatud.”

Teine uudis räägib sellest, kuidas eesti keelest tõrjutakse traditsioonilisi mõisteid – lisaks mehele-naisele ja isale-emale ka “talu” mõistet.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu teatel ei ole aadressiregistris ammu tehtud muudatuse tõttu enam määratlust “talu” ja see tekitab taluperedes jätkuvalt meelehärmi.

“Eestimaal ringi liikudes näeb tuhandeid ilusaid teeviitasid ja silte, mis lõppevad sõnaga talu, ometi pole sellist määratlust enam ametlikult olemas,“ sõnas Kuusalu valla Rätsepa talu peremees ja talupidajate eskliidu nõukogu liige Ants Aaman.

Kõige hämmastavamaks peab Aaman seejuures asjaolu, et muudatus tehti ilma ühegi taluperemehe ja -naisega või nende organisatsiooniga suhtlemata.

Aaman ütles, et loomulikult tekitab selline muudatus temas emotsioone, kuid mitte ainult. “Selle käigus rebenevad ka aegade sidemed ning kultuurimälu lahustub. Tahaks uskuda, et talu määratluse kaotamine on toimunud teadmatusest, et selles ei peitu teadlikku ideed,” sõnas ta.

Talupidajad kutsuvad presidendile, valitsusele riigikogu kultuurikomisjonile ja Eesti Keele Instituudile saadetud avalikus pöördumises viga parandama. “Alati on võimalik viga parandada, kui selleks on arusaam, tahe ja austus. Seepärast pöördumegi avaliku palvega kõigi poole, kelle võimuses on lisada austust Eesti talule. Palun näidake üles head tahet Eesti talu vastu ja jätke talunikele võimalus lisada talu määratlus riiklikus aadressiregistris,” märgivad talupidajad.