Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti 200 usaldab oma Lehtmet endiselt – eks see räägib palju poliitprojekti moraalsest tasemest

-
09.05.2023
Johanna-Maria Lehtme oli meie ühiskonnale justkui lakmuspaberiks: kas me suudame moraalseks jääda? Piinlikku lugu maha summutades näitas Eesti ühiskond, et ei suuda.
© UU

Eesti 200 on alles asunud valitsusvastutust jagama, aga skandaale tema poliitikute osas kerkib nagu seeni pärast vihma: Johanna-Maria Lehtme ja Slava Ukraini, Kristina Kallas ja lapsnõunik, Juku-Kalle Raid ja Riigikogus purjutamine, Hendrik Johannes Terras ja väidetavalt noorte kulul elavad vanemad, Margus Tsahkna ja harimatus…

BNS teatab, et “Riigiprokuratuur alustas teisipäeval omastamist käsitleva paragrahvi järgi kriminaalmenetlust, et uurida MTÜ Slava Ukraini Ukraina toetuseks kogutud raha kasutamist.

Riigiprokurör Triinu Olev selgitas, et niipea kui ilmnesid esimesed viited võimalikule raha väärkasutamisele, hakkasid prokuratuur ja politsei analüüsima õiguskaitseasutusteni jõudvat infot. „Oleme väljaspool kriminaalmenetlust lisaks ajakirjanduses avaldatule kogunud teavet ning olnud vahetus kontaktis ka Ukraina kolleegidega. Kogutud informatsiooni pinnalt on kriminaalmenetluse alustamine põhjendatud,” ütles Olev.”

Eesti 200 on juba edukalt korruptiivsetesse skeemidesse sukeldunud ja teab Reformierakonna eeskujul, et see kamp pääseb alati puhta nahaga.

Eesti 200 fraktsiooni juht Marek Reinaas jäi MTÜ Slava Ukrainit tabanud kriminaalmenetlusi kommenteerides kidakeelseks, kuid märkis, et MTÜ juht, Eesti 200 fraktsiooni liige Johanna-Maria Lehtme on ennast oma esimestel kuudel parlamendis heast küljest näidanud, kirjutab Postimees.

Reinaas ütles, et pigem on usaldus isegi tõusnud. “Johanna-Maria on väga tore inimene. Me enne üksteist ülemäära palju ei tundnudki, aga ta on olnud fraktsioonis tore kamraad ja inimestega hästi läbi saanud,” ütles ta.

Eesti 200 fraktsioon on otsustanud Lehtme esitada Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni juhiks. Seega saab too juurdlusest hoolimata isegi ameteid juurde.

Esmaspäeval ja teisipäeval on selgunud, et Slava Ukraini vastu esitatud kahtlustusi on uurima asunud nii Eesti kui Ukraina õiguskaitseorganid.