Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: riigikogulane Jevgrafov õnnitles mõrvatud eestlaste järglasi Suure Võidupäeva puhul! Mis toimub Hussariga? Kas Taavi Rõivast trahvitakse 20 aasta pärast 5 miljoni dollariga? Amsterdamis leiti põõsa alt paljas eesti mudija

-
10.05.2023
Punaste laternate tänav Amsterdamis

Rus.err teatab: „Aleksei Jevgrafov õnnitles lõpetuseks kõiki Võidupäeva ja Euroopa päeva puhul, ja Katri Raik – Euroopa päevaga. „Õnnitlen võidu puhul fašismi üle ja soovin kõigile rahu ja head“ ütles lõpetuseks Narva linnavolikogu ja Riigikogu saadik.”

Mina pole seda uudist eestikeelsena küll näinud, aga esiteks ei peagi eestlased teadma kõike, mis nendelt ülevõetavas riigis toimub, ja teiseks – mõni õnnitletutest võis ju sovettile Riigikogu ees midagi halba öelda või teha.

See, et Riigikogus ei ole enam Stalnuhhinit, on keskerakonna poolt heldekäeliselt kompenseeritud lausa kahe ultraputinlase mandaadiga.

Ainult tõeline tibla ja Yana Toomi lemmik-asemik või siis lihtsalt kohtlane võib EV riigikogus töötades õnnitleda eestlasi 9. mai puhul, sest see päev tähendab kümnete tuhandete eestlaste küüditamist, mõrvamist ja pooleks sajandiks orjastamist.

Väike lõik Jüri Toomepuu äsjasest kolumnist:

„Eesti sõjameest ajendas oma elu hinnaga Stalini röövlivägede vastu võitlema ka soov kaitsta oma rahvast veriste kuritegude eest, mis kaasnesid Punaarmee sissetungiga. Vene punaarmeelaste poolt toime pandud metsikused ja süütute tsiviilisikute tapmised põhjustasid rindelähedastes külades suurt hirmu. Küladest, kuhu olid tunginud rindest läbi tulnud punaste salgad, leiti metsikult mõrvatud naisi ja lapsi. Tsiviilelanike metsikutest tapmistest räägivad sajad tõestatud faktid, samuti on teada, et inimsusevastaseid kuritegusid sooritasid punaarmeelased kindlaid käske täites… 17. veebruaril 1944 hävitati Meriküla nõlva all Punaarmee mereväe 507-meheline eridessantüksus… Lahinguväljalt korjati üles seitse ellujäänud haavatut, kes tunnistasid, et dessandi juht, punalaevastiku kontraadmiral Žukov andis rünnakukäsu maabumisel kõik tsiviilisikud armutult hukata ning purustada ja hävitada kõik ettejuhtuv. Ta oli öelnud, et mingisugust halastust ega armuandmist ei tohi olla, hukata tuleb kõik, vaatamata vanusele ja soole. Varem, peale Eesti nõukogude võimu alt vabastamist leiti kommunistide poolt massiliselt mõrvatute haudu kõikjal. Tallinna linna ümbruskonnas leiti neid mitmes kohas Valdeku laskeplatsi maa-alal, Liival, Sakus, Harkus ja Pirita-Kosel. Kõik need mõrvad olid sooritatud erilise toorusega ja ohvrite piinamisega. Üks õudsemaid ohvrite piinamisi oli aset leidnud Pirita-Kosel Klaus Scheeli villa ja Ajakirjanike Kodu lähedal NKVD poolt mõrvatud inimestega. Nii leiti ühes hauas 14 mehe ja ühe naise laibad, kes olid sinna maetud elusalt. Ohvrite käed olid selja taha kinni seotud ja selleks, et ohvrid ei saaks karjuda, oli neile suhu topitud suur riidetropp. Kuna mahalaskmisel võinuks relvade paugud äratada ümbruskonnas tähelepanu, maeti inimesed hauda elusalt.“

Kas Jevgrafov õnnitles Riigikogu saadikuna nende okupantide ohvrite omakseid? On ta ikka päris дурак, nagu armastab väljenduda eesti poliitikute kohta Toom? Kas Jüri Ratas ise ikka tänas Jevgrafovit selle südamliku õnnitluse eest?

Jevgrafov mõistis karmilt hukka Putinit sõjaroimariks nimetava plakati ülesriputamist Narva muuseumi seinale: „Suhtun sellesse negatiivselt… Ja teha seda veel 9. mail – päeval, mil paljud narvalased pidutsevad natsismi ja fašistide üle saavutatud võidu puhul. Täielik pühaduseteotus on siduda selle pühaga Putinit,“ ütles Jevgrafov rus.err-ile.

Äkki on juhtunud mingi ulmeline viga ja Jevgrafov on tegelikult Ivangorodi linnavolinik, kes on somnambuul ja ujus öösel sealtpoolt üle jõe meie poolele?

+ + + + + + +

Riigikogu esimees Lauri Hussar oli kunagi nii ERR-i ajakirjanik kui ka lausa Postimehe peatoimetaja, võideldes, nagu lõvi, oma kolleegide sõnavabaduse eest. Mäletan, kui toetav Lauri oli, kui toimus esimene katse tühistada minu kommentaare Vikerraadios – koos legendaarse Hillar Nahkmanniga nähvas ta sel teemal isegi Margus Allikmaale vastu.

Nüüd aga võtab Hussar ise sõnavabaduse tuhandete eestlaste poolt valitud rahvasaadikutelt, katkestades korduvalt Henn Põlluaasa kõnet ja lülitades välja saadiku mikrofoni, tehes sama ka Siim Pohlaku küsimuse ajal. Täna infotunnis tõmbas maha Helle-Monika Helme küsimuse viimase sõna.

Lauri, me sinuga oleksime väga vihased, kui keegi lülitaks meie mikrofonid välja „Uudis +“ saate ajal. Aga ometi polnud meid rahvas saatejuhtideks valinud.

Mida sa teed, Lauri? Sa olid ju täiesti eestimeelne ja igas mõttes normaalne mees.

Mida nad on sinuga teinud?

+ + + + + + +

Üleüldse on endised ajakirjanikud tihtipeale kohutavad väljapressijad. Manhattani föderaalvandekohus leidis, et USA eelmine president Donald Trump kuritarvitas 1996. aasta kevadel luksuspoe proovikabiinis seksuaalselt ajakirja Elle endist kolumnisti E. Jean Carrollit ja mõistis naisele välja viis miljonit dollarit vägivalla ja laimu eest. Carroll ei suutnud tõestada, et Trump vägistas ta.

Huvitav, kas too naine, keda Taavi Rõivas surus Tais kahe külmkapi vahele, kasseerib temalt samuti mõned miljonid aastal nii umbes 2040? Pluss kompensatsioon kahe rikutud kodumasina eest?

„Ma alustasin seda kohtuasja Donald Trumpi vastu, et puhastada oma nimi ja saada oma elu tagasi,“ ütles Carroll.

Ei tea kuidas eluga, aga 5 miljonit nagu maast leitud.

Mõelge vaid: elukutseline kolumnist ehk kirjatsurast lobamokk vaikis 27 aastat…

+ + + + + + +

Aga Delfi avaldas täna uudise „KUUMAD KLÕPSUD / eesti juurtega suunamudija Erna Husko lippas Amsterdamis ringi ilma rinnahoidjata“.

Ma ei tea, kes on see mudija, mida ta mudib ja kas ta lippas rinnahoidjata Punaste laternate tänava poole või muus suunas, kuid sellest, et ta on „eesti juurtega“, on mul uhke tunne. Vist. Tuleb meelde Ruja ja Jaanus Nõgisto lugu Juhan Viidingu tekstile „Ha-ha-ha-ha (Couplet in Estonian)“:

Viimasel ajal saab Eestimaal alati palju nalja.
Oleneb muidugi kohast, igal pool küll ei saa.
Eila ma naisterahva põõsa alt leidsin, palja.
See nali ajas mind naerma, naersin: “Aii… Ha, ha, ha, ha!”

Pärnu linnas üks naine murdis mehele truudust.
Mees oli kotuää, naine läks voodisse teisega,
kes oli ennem tundnud naise järele puudust.
Pärnu rahvas sai naerda, naeris: “Ha, ha, ha, ha!”

Hoopis naljakas lugu juhtus viimati Türil:
joodik läks uulitsale ja ilma püksata, ja ilma püksata.
Pärast kainema peaga oli häbi sel Jüril.
Türi rahvas sai naerda, naeris: “Ha, ha!”, naeris: “Ha, ha, ha!”.

 

Viimasel ajal saab Eestimaal ikkagi palju nalja.
Oleneb muidugi kohast, igal pool küll ei saa.
Jälle ma naisterahva põõsa alt leidsin, palja.
See nali ajas mind naerma, naersin: ‘Ha, ha, ha, ha!’

Juhan Viiding/Jüri Üdi nägi veel 50 aastat tagasi ette, mis siin sündima hakkab.

Ivan Makarov

https://twitter.com/MakarovRaadius