Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tööandjatele ei meeldi valitsuse soolo maksupoliitikas

-
10.05.2023
Stenbocki maja
© Uued Uudised

Valitsus kiirustab seadusemuudatusi tehes ning peaks inimestele rohkem oma plaane selgitama, ütles tööandjate keskliidu volikogu juht Kai Realo eile ETV “Esimeses stuudios”.

Realo rääkis, et nii suurte maksumuudatuste puhul nagu praegune valitsus plaanib teha, tuleb inimestele selgeks teha, mis sellega paremaks läheb.

“Praegu ainus argumentatsioon, mida oleme kuulnud, on see, et siis läheb eelarve tasakaalu. Aga Eesti inimene, kes vajab tihti isegi laenunõustaja abi selleks, et oma isikliku rahakotiga hakkama saada, tegelikult ei suuda mõista tihtipeale, mida siis see riigieelarve tähendab. Vähim, mis oleks pidanud olema, on mõjuanalüüs ja andma inimestele selge selgituse, miks sellist pingutust, miks selliseid muudatusi on vaja,” rääkis Realo.

“Ettevõtjate vaates on kaks poolt. Ei ole võimalik kooskõlastada midagi, mis sulle saadetakse tutvumiseks kolm päeva ette. Ja teine asi, me ei väsi kordamast, palun ärge tehke muudatusi, mis jõustuvad poole aastaga,” ütles ta.

Oluliste otsuste langetamisel peaksid poliitikud Realo sõnul kaasama asjasse puutuvaid osapooli, et saada otsuste jaoks vajalikku informatsiooni.

 

Allikas: ERR