Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Närtsiv “ühiskonna õis” ehk Usalduse kuritarvitamise meistriklass

-
10.05.2023
Johanna-Maria Lehtme

Seoses Eestis ja Ukrainas algatatud kriminaalmenetlustega kogunes eile MTÜ Slava Ukraini nõukogu ehk volinike koosolek, mis otsustas kutsuda Johanna-Maria Lehtme uurimise ajaks juhatusest tagasi.

Samal ajal ei kiirusta erakond Eesti 200 oma liikmest Riigikogu saadiku suhtes seisukohta võtma. Mis saab aga ülejäänud tiitlitest, millega oma mittetulundusühingu rappa juhtinud ja siinsete annetajate seas umbusalduse tekitanud Lehtme üle kullati?

Mittetulundusühingu revisjon on veel pooleli, kuid huvitav on teada, kuhu uurimine jõuab ja kas teatud tulemuse tagajärjel võetakse juhilt ka Riigikogu liikme koht, aasta eurooplase tiitel, Postimehe aasta inimese tiitel, aasta naise tiitel, aasta kodaniku tiitel ja presidendi teenetemärk?

Meenutagem. Täpselt aasta tagasi pälvis Lehtme aasta eurooplase tiitli. Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela sõnas aasta eurooplast õnnitledes: „Johanna-Maria on meile näidanud, kuidas iga inimene suudab maailma paremaks muuta.“

Aasta alguses pälvis Lehtme ka Postimehe aasta inimese tiitli, lavastatud portreefoto jaoks mähiti ta poolpaljalt Ukraina lippu. „Pöörane tähelepanu ja karmikäeline sihikindlus on toonud edu, aga sellel on ka Johanna-Maria jaoks oma hind,“ kirjutas Postimees.

Eesti ettevõtlikud naised valisid Lehtme ka 2022. aasta naiseks.

Tänavu andis president Alar Karis Lehtmele üle Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Siseminister Lauri Läänemets andis talle aga mullu sügisel üle aasta kodaniku tiitli ning sellega kaasnenud rahalise auhinna ja Reti Saksa skulptuuri “Ühiskonna õis”.

Johanna-Maria Lehtme (34) on lõpetanud Tallinna 21. kooli 2008 ja Tartu Ülikooli õigusteaduskonna 2011; töötanud PÖFFi ja Odessa rahvusvahelise filmifestivali külaliste osakonna juhina, kuulunud Eesti festivaliorkestri, Tallinn Music Weeki ja Baltic Eventi meeskonda, olnud konsultatsioonifirma Miltton konsultant, reisifirma Vespal esindaja Eestis, moefirma Pohjanheimo müügi- ja turundusjuht, Eesti koostöökogu projektijuht.