Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigikogu teeb oma tööd. Kas siis, kui see seisakuna tundub

-
10.05.2023
Martin Helme ja EKRE fraktsioon
© UU

Valitsuskoalitsioon ja nende ihumeedia levitavad narratiivi, nagu oleks Riigikogus töö seiskunud ja kõik asjad käest. Ometigi see nii pole.

Valitsuskoalitsioon tegi valimiste ajal petturliku käigu, hoidudes rääkimast maksutõusudest, aga tegi selle ära pärast valimisi, kui võim käes oli. Üüratud maksutõusud ja sellega kaasnev kärpepoliitika puudutavad kogu ühiskonda, kes tunneb ennast nüüd petetuna. Lisaks veel abieluvõrdsuse ja vaenukõneseaduse läbisurumine, mis löövad traditsioonilise ühiskonna pihta ja hävitavad sõnavabaduse.

Koalitsioon on enamuses ja neil oleks lihtne oma tahtmist saada. Opositsioon, kes ei soovi maksutõuse, eriti just EKRE, teeb kõik, et seda ära hoida. Nii lihtne see ongi.

Võimuliit pakkis kõik muudatused kokku üheks paketiks, nn kobareelnõuks, mida on võimalik siduda valitsuse usaldushääletusega ning see vastu võtta ühe hääletusega ilma päevi või nädalaid kestvate küsimuste voorudeta.

Opositsioon teadis, mida valitsus plaanib, ning otsustas obstruktsiooniga alustada kohe, laskmata parlamendis päevakorda vastugi võtta. Sest kui päevakord on juba vastu võetud, saab valitsus oma tahtmise.

Riigikogus ei peagi kõik võimurite jaoks nagu õlitatult jooksma, eriti kui päevakorras on laastav maksutõus, sõnavabaduse piiramine ning traditsiooniliste väärtuste hävitamine. Siis läheb asi õige kurjaks kätte, sest tegu on maailmavaateliste erinevustega poliitiliste jõudude vahel.

Võimukoalitsioon ei taha milleski järele anda, see on selge. EKRE aga on kõigis neis küsimustes täiesti vastupidisel seisukohal, eitades täiesti maksutõuse, vaenukõneseadust ning mehe ja naise abielu labastamist “võrdsuse” sildi all.

Riigikogus käibki praegu tõsine töö – võimukoalitsioon üritab läbi suruda ühiskonda hävitavaid seaduseelnõusid, opositsioon teeb kõik selle ärahoidmiseks. Eriti kui löögi all on eesti rahva tulevik, paljulapselised pered, kellelt võetakse raha ära.

Selline see parlamentarism ongi.

Uued Uudised