Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigikogu opositsioon on nagu Ukraina, kes peab võitlust vägivaldse ja valetava Venemaa vastu

-
11.05.2023
EKRE fraktsiooni saadikud Riigikogus
© UU

Mis toimub praegu Toompeal tegelikult? Ei vähem ega rohkem kui võitlus riigi ja rahva kestmise eest! Ei ole liialdus seletada toimuvat lahti Vene-Ukraina sõja näitel. Paralleelid on ehmatavad.

1. Putin kuulutas sõja Ukrainale. Reformierakond kuulutas Nursipalu laiendamise protsessiga, lastetoetuste kärpimisega ja maksutõusuga sõja Kagu-Eestile, suurtele peredele ja kodumaisele ettevõtlusele – sisuliselt kogu rahvale. Reformierakonna maksupoliitika on inimeste suhtes alatu ja ebapädev. Meenutame, et Reformierakonna maksupoliitika aastatel 2008-2009 tõi Eestile kaasa Euroopa karmima majanduslanguse ja massilise väljarände. Sellest ei ole midagi õpitud. EKRE majanduspoliitika aastatel 2019-2021 näitas, et just maksulangetused panid majanduse kasvama ja tõid riigieelarvesse rohkem raha.

2. Putin leiab, et võim annab talle õiguse teha kõike, mida hing ihaldab. Reformierakond leiab samamoodi, et võim annab neile õiguse korda saata kõike, mida parteikontor tahab. Ilma igasuguse debatita. Reformierakond ja kuulekad ripatsid Eesti200 ja sotsid ei ole valmis minema mitte mingisugustele kompromissidele Riigikogu opositsiooniga. Ligi poolest Eestist, kes ei hääletanud nende poolt, tahetakse jõhkralt üle sõita.

3. Putin on kindlustanud oma võimu ning toetuse valede ja pettustega. Reformierakond kindlustas oma valimisvõidu samuti valede ja pettusega. Peale selle, et e-valimistel lasub tõsine võltsimiskahtlus, mida pole suudetud ümber lükata, oli nende valimiskampaania kalkuleeritud pettus. Reformierakonna kampaanias ei räägitud midagi maksutõududest, suurte perede toetuste kärpimisest või Nursipalu laienduse kiirkorras menetlemisest. Valetamine jätkub… Reformierakond on väitnud, et opositsioon takistavat Riigikogu tööd ja et võimuliit tahtvat hoopis parlamentaarset arutelu. Mõlemad väiteid on mõeldud rumala valija petmiseks. Võimuliit on kinniste uste taga korduvalt öeldnud, et nemad järele ei anna. Seetõttu teebki opositsioon tavapärasest innukamalt tööd (öösel toimuvad istungid, arupärimised ja seaduseelnõud), et valitsus ei saaks oma kahjulikke muudatusettepanekuid jõuga läbi suruda. Riigikogus toimub koordineeritud vastupanu võimu kuritarvitavale valitsusele.

4. Kõik, mida Putin räägib, on silmamoodus valijate tinistamiseks, et rahvas toetaks vankumatult suurt juhti ja tema poliitikat. Reformierakondlased valetavad tuima näoga rahvale, nagu ainult nende poliitika olekski riigis ainumõeldav. Tegelikkus on vastupidine – Reformierakonna majanduspoliitika on kodumaist ettevõtlust tappev ja eestlaste vaesumist hoogustav.

5. Nii nagu Putin üritab kõigi vahenditega tõrjuda võimu juurest tõrjuda opositsiooni, püüab Reformierakond tasalülitada oma poliitilisi konkurente ja maailmavaatelisi vastaseid. Valimiste eel toimunud EKRE-vastase laimukampaania niidid viivad Reformierakonna peakontorisse.

6. Putini tegevus toob majanduslikku kasu mitte Vene rahvale, vaid võimu teostavale lähiringkonnale. Reformierakonna tegevus ei too kasu rahvale, enamikule Eesti ettevõtjatele, vaid Reformierakonna „oma jopedele“. Suur osa puurottide tegevusest seisneb soodsate tingimuste loomises ja riigi raha suunamises oma liikmete firmadele ja rahastajatele.

7. Venemaal on sõdimiseks rohkem elavjõudu ja alatust, aga ometi on nad avastanud, et suurusele vaatamata ei ole neil õnnestunud Ukrainat alistada. Ka Riigikogus toimuv meenutab Taaveti ja Koljati võitlust. Võimuliidul – nagu nimigi ütleb – on Riigikogus piisavalt palju hääli, et läbi suruda mistahes sigadusi. Koljatist väiksem Taavet ehk opositsioon peab olema leidlik ja leidma riukaid, et suuremat ja jõhkramat vähegi taltsutada.

8. Nii nagu Vene-Ukraina sõja tulemus lõppeb sellega, kellel jagub rohkem tahet ja püssirohtu, nii sõltub ka praeguse koalitsiooni ja opositsiooni sõda sellest, kellel on rohkem tahet ja vastupidavust oma valijate eest võidelda. Kui koalitsioon kompromissile ei lähe, ei tule kompromissi ka opositsiooni poolt. Nii nagu Ukraina hakkab vastu Venemaale kõikvõimalike vahenditega, teeb seda ka opositsioon, eriti EKRE. Nii nagu Putini Venemaa, mõistab tänane võimuliit ainult jõu keelt. Võimuritele, kes on tõstnud relvad oma rahva vastu, tuleb osutada vastupanu.