Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigikogus õlut kummutavast rahvasaadikust on meedias vormitud arvamusliider

-
11.05.2023
Rääbakas Eesti 200 saadik Juku-Kalle Raid tuleb ametivannet andmast.
© Riigikogu

Riigikogus töö ajal õlut joovast rahvasaadikust Juku-Kalle Raidist (Eesti 200) on kujunemas meediastaar ja arvamusliider, kelle kaudu kujundatakse parlamendi nägu.

Nõnda kiitis Eesti Ekspress oma hea/halb rubriigis, et tänu talle saab parlamendist värvika ülevaate, samal õhtul küsitles ETV „Ringvaade“ Toompeal toimuva kohta just tema kui ilmselt siis kõige pädevama Riigikogu liikme käest ning järgmisel päeval avaldati Maalehes temaga pikk intervjuu, mida ilmestas pilt õlleklaasiga, kuhu lisatud allkiri, et tema Riigikogus end muuta ei kavatse.

„Kohtume Eesti 200 fraktsiooni liikme Juku-Kalle Raidiga Riigikogu kohvikus. Kell on tiksunud üle keskpäeva ja rahvasaadik Raid võtab ühe õlle,“ algab positiivne portreelugu rahvasaadikust. Ja jätkab: „Kohvikus joovad Raidi kolleegid samal ajal kõrvallaudades tomatimahla või vett. Raid ütleb, et võtab õlut siis, kui tema tahab. „Mis siis et tööaeg ja kell on 13.22? Kas 13.22 ei tohiks õlut juua? Ma ei ole ju trollijuht ja pole roolis. Äkki need, kes vett joovad, tahaksid ka õlut juua, aga ei julge. Võtavad oma kabinetis väikese snabilivobski hoopis, aga avalikult puhvetis mitte, et äkki keegi vaatab viltu või tuleb mõni ajakirjanik ja näeb. Mina seda ei karda!““

Uut poliitilist kultuuri tuua ja Eesti korda lubanud teha Eesti 200, kelle juhtlauseks valimiste eel oli „Meiega on võimalik“, on sellest ka kenasti juhindunud.

Nõnda on nendega võimalik lisaks Toompea lossis õllejoomisele saada ka keskkonnakomisjoni esimeheks, olles samal ajal ise puiduettevõtja ja lisaks veel keskkonnaameti uurimise all metsaraiumise pärast. Samuti on nii Eesti kui ka Ukraina uurimise all Slava Ukraini, mille endine juht Johanna-Maria Lehtme on sellest ametist ajutiselt taandatud, kuid erakond pole seisukohta võtma kiirustanud.

Nii olemegi jõudnud sinna, nagu kirjutab Jüri Lass Postimehes – “Tahan oma häält tagasi!” “Pettus – teisiti ei saa neid valimisi nimetada. Kõigest sellest, mida täna kiirkorras läbi pressitakse, ei räägitud enne valimisi midagi. Ma ei ütle, millise erakonna poolt hääletasin, aga üks neist tänastest võimukatest see oli. EKRE vastu hääletamiseks oleks võinud ka kedagi teist valida. Ma tahan oma häält tagasi. Ma ei hääletanud selle poolt, mida nad nüüd teevad,” kirjutab Jüri.

 

Loe lisaks::

https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120185032/juku-kalle-raid-kui-pollumees-on-nii-loll-et-kallab-piima-maha-siis-seda-ei-pea-ma-kull-oigeks