Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ossinovski tahab minna töö- ja kodukorra kallale ning probleemid jõuga ära lõpetada

-
11.05.2023
RIIGIKOGU KODU- JA TÖÖKORRA SEADUS

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul tuleb leida pikaajaline lahendus, et parlamenditööd poleks võimalik lõputult seisata.

Kui opositsioon jätkab parlamendi töö seiskamist, pole see Ossinovski arvates põhiseaduse mõttega kooskõlas ja viib mõtted selle jõuga lõpetamisele.

“Opositsioon on leidnud kodukorras augu, mida on võimalik käivitada igal hetkel, kui opositsioonile ei meeldi mõni valitsuse initsiatiiv. Põhimõtteliselt on võimalik igal järgneval hetkel kutsuda esile olukord, kus parlament läheb laiali, sest esitatakse kuude kaupa eelnõusid ja arupärimisi.”

ERR-i ajakirjaniku täpsustavale küsimusele, mida see “jõuga ära lõpetamine” tähendab, vastas Ossinovski, et ta isiklikult seda ei toeta, aga et seda on ka varem tehtud.

Ossinovski sõnul peavad teatud obstruktsioonilised variandid Riigikogu töös olema ja jääma, et opositsioon saaks juhtida tähelepanu, et üks või teine valitsuse samm ei ole neile sisuliselt aktsepteeritav.

EKRE esimees Martin Helme on öelnud, et nemad obstruktsiooni ei lõpeta. Teoreetiliselt, kui sellega jätkata järgmise aasta märtsini, kui kukub riigieelarve vastuvõtmise tähtaeg, tooks see kaasa erakorralised valimised.

Täna kõlas Riigikogus koalitsioonipoliitikute poolt suisa hääli, kes soovisid parlamendi kodu- ja töökorra seaduse muutmist moel, mis võimaldaks obstruktsioonivõimaluse koalitsioonilt üldse ära võtta.

Allikas: ERR