Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kes kingiks Karmen Jollerile lilla kaisukaru?

-
12.05.2023
Karmen Joller
© UU

Paar pikale veninud tööpäeva on mõnele uustulnukast rahvasaadikule nii kurnavalt mõjunud, et plaanitakse juba parlamendi ametiühing moodustada, et endale puhkeaega välja nõuda.

Selle peale kui sots Eduard Odinets asutas Riigikogus ametiühingute toetusrühma, millega kutsus kolleege ühinema, leidsid mõned Riigikogu liikmed, et tegelikult tuleks asutada hoopis Riigikogu ametiühing, kes jälgiks, kuidas on seal tagatud töö- ja puhkeaja seadus. Näib, et paar ööistungit on lumehelbeksetele piinavaks osutunud.

Näiteks endine perearst Karmen Joller (Reformierakond) kipub pärast lõppevat nädalat juba oma kabinetti tagasi, kus on parem palk ja paindlikum tööaeg. Toompeal aga unistab ta ametiühingust ja „kiusamisvabast Riigikogust“ kiusamisvaba lasteaia eeskujul. Hakatuseks võiks Reformierakonna fraktsioon talle lilla kaisukaru kinkida, äkki hakkab parem.

Irja Lutsari (Eesti 200) hinnangul on sellises erakorralises olukorras tunde kestvad istungid paratamatud. „Küll on kõigil küsijatel võimalik parandada protseduuriliste küsimuste kvaliteeti, misjärel istungid tervisele talutavamaks muutuvad,“ püüdis ta olla vaimukas.

Isamaalane Mart Maastik aga ütles selle peale, et ametiühing oleks vajalik lõpetamaks Riigikogu liikmete ahistamise Riigikogu juhatuse poolt ja tuletaks meelde, mis töö- ja puhkeaja seaduses kirjas on.

Paraku on asjalood nõnda, et Riigikogu liikmele ei laiene avaliku teenistuse seadus ega ka töölepingu seadus.

Seega, kui mõni nõrgem rahvasaadik kipub ära vajuma, tuleks selle vältimiseks koalitsioonil oma teerullil hoogu maha võtta.