Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Stenbocki majas toimuv on valetajate koalitsioonivalitsuse näitemäng

-
12.05.2023
Kaja Kallas hõljub roosas pilves, uskudes, et välismaal jumaldatakse teda.
© Uued Uudised

Peaminister Kaja kallas, kes on riigi katastroofi servale veeretanud, leiab nüüd, et mitte tema, vaid opositsioon on kõiges süüdi.

BNS: “Peaminister ja Reformierakonna juht Kaja Kallas nimetas riigikogus praegu toimuvat opositsiooni näitemänguks, millega püütakse takistada riigikogu tööd ja halvata kogu riigi tegevust.”

Ei takistata mitte Riigikogu tööd, vaid valetajate koalitsiooni katset ühiskond, eriti selle vähejõukam osa maksutõusudega puupaljaks teha. Riigi elu ei halva keegi, vaid hetkel saab riik veel normaalselt eksisteerida, enne kui maksutõusud kogu elu halvavad.

“Samas tahetakse seda teha viisil, mis vähemalt väljapoole jätaks sümpaatse mulje. Eks opositsiooni ettepanekud ongi enamasti kantud veendumusest, et poliitika on näidend, mis on mõeldud inimeste südameid soojendama ja kõrvu paitama. Paraku on sellisel lustlikul näitemängul päris tõsised tagajärjed,” kirjutas Kallas oma blogis.

Kaja Kallas paitas inimeste kõrvu ja soojendas südameid kogu valimiskampaania kestel, jättes neile rääkimata vasakliberaalse koalitsiooni soovist tõsta järsult makse – ja kui pettusega saavutati valimisvõit, siis enam kõrvu ei paitatud ega südant ei soojendatud, vaid löödi kirves selga.

Esimene tagajärg on tema sõnul see, et halvatakse parlamendi töö ja tegelikult kutsutakse esile põhiseaduslik kriis. “Teine tagajärg on see, et paljud või ütleme ausalt – kõik riigi jaoks olulised otsused pannakse pausile. Kaasa arvatud meie kaitsevõime tugevdamist puudutavad otsused,” märkis peaminister.

Parlamendi töö jätkamiseks pakkus opositsioon reedel välja täiendava istungi, kus arutatakse küsimusi, mis ei pane ühiskonda näljapajukile, sealhulgas ka näiteks Ukraina toetamise eelnõu. Kaitsevõime tugevdamise osas valetab Kaja Kallas sajaprotsendiliselt – mitte ükski maksutõus pole mõeldud otseselt kaitsevõime heaks, kaitsesektor saaks raha samas järjekorras mistahes teise alaga.

Riigikogu obstruktsiooni ei ole Kallase väitel varem kasutatud selleks, et halvata täielikult kogu riigikogu, valitsuse ja ministeeriumite tööd. “Ikka on püütud takistada mõne konkreetse eelnõu vastuvõtmist ja selles seoses on obstruktsioon üks töövahend opositsiooni tööriistakastis. Kui selline vastasseis muutub väga põhimõtteliseks, on alati võimalus otsida kompromissi või siduda valitsuse poolt esitatud eelnõu valitsuse usaldushääletusega,” kirjutas Kallas.

Kas valitsuse või ministeeriumide töö on häiritud? Alles saatis justiitsminister kooskõlastusele vaenukõneseaduse eelnõu. Kompromissidest aga keeldus just võimukoalitsioon mitme Riigikogu vanematekogu koosoleku kaudu, valitsus kasutab ise usaldushääletust oma eelnõude läbisurumiseks, et ükski koalitsioonisaadik ei saaks näiteks suurtele peredele mõeldes vastu hääletada.

Peaministrit hämmastab riigikogus toimuva juures, kui hästi on opositsiooni poliitikud suutnud oma narratiivi ajakirjandusele maha müüa. Võib-olla seetõttu, et see narratiiv ongi tõene? Kuigi Reformierakonna ihumeediat opositsiooni toetamises küll süüdistada ei saa.

Veel hämmastab peaministrit, kui kiiresti ja südamlikult on EKREIKE osapooled üksteist opositsioonis leidnud. Ehk seetõttu, et muud võimalust valetajate koalitsiooni hävitusliku kärpe- ja maksutõusupoliitika takistamiseks pole, kui seda ühiselt teha?

Näitemäng toimub hoopis Stenbocki majas, kus riigi majanduse hävitamist ja inimeste vaesestamist põhjendatakse kätelaiutamisega: raha põle!

Uued Uudised