Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE on nagu Iisrael – sodi lendab kaela vasakult ja paremalt, aga oma rida aetakse häirimatult edasi

-
12.05.2023
Nii nagu Iisraeli politsei tegeleb Hamasi poolt Gazast välja lastud raketi rusudega, peab EKRE tegelema Delfist väljalastud haisupommide tulemustega. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

EKRE poliitik Tarmo Hints postitas sotsiaalmeediasse võrdluse, millised riigid võiksid olla Eesti erakonnad, kui neid vaadelda just riikidena.

“Kui siin riikidest rääkida ning erinevad parteid tuua võrdluseks, siis paneks siia üles ka, kuidas erinevad parteid näevad välja riikidena.

Reformierakond – Hiina. Räägivad demokraatiast ning püüavad igal moel õpetada teisi, kuidas nad peavad elama ja oma elujärge parandama. Oma riigist saadetakse üsna palju välja ka raha, aga seda loomulikult oma eesmärkide täitmiseks. Toetavad suurel määral neid ettevõtteid või ettevõtjaid, kes neile on mingil moel kasulikud. Päris Jack Ma`d ei tee, aga pisut sinnapoole ollakse teel küll. (Jack Ma on Hiina suurärimees – toim.)

Keskerakond – Saksamaa. Räägivad palju. Armastavad rääkida palju, kuid kui vaja on teha midagi otsustavat, siis löövad kahtlema. On näiteks suutelised seisma asjade vastu, mille poolt olid paar-kolm aastat tagasi. Nii nagu Saksamaale on kombeks, vaadatakse korraga nii itta kui läände. Meeldib pisut rööprähklemine.

Isamaa – Itaalia. Kõik oleneb tugevast pärituulest. Kui kõik on hästi, siis on kõik hästi. Kui kõik on halvasti, siis on ka nagu kõik hästi, aga loosungid ja väited hakkavad erinema. Paralleeli saab tõmmata kohati Itaalia majandusega. Samuti probleem rööprähklemisega.

Sotsiaaldemokraadid – Prantsusmaa. On olemas alustuseks üks idee, kui käiakse mujal välja teine idee ja kui jõutakse lõpuks koju tagasi, on sellest saanud kolmas idee. Siiralt usutakse, et inimesed on kõik võrdsed, kuigi kõik märgid näitavad, et ei ole. Lapsemeelselt usuvad kõige rohkem iseennast. Kui teisi pole loputatud alguseks, püüdes neid enda meelest õpetada elama, siis usuvad teisi ka.

Eesti 200 – Kreeka. Kõike saab, kui hind on sobiv. Kõike võib ka, kui keegi ei ütle, et nii ehk ei sobi. Sobivad ideaalselt olema käsutäitja rollis. PS! Ärge rahast igaks juhuks nende juuresolekul rääkige. Milleks kurja esile manada.

Ja EKRE – Iisrael. Oh, millist sodi on ikka kaela lennanud. Rakette ja muid taolisi esemeid lendab peaaegu igapäevaselt sinnapoole. Seda nii vasakult kui paremalt poolt. Aga senimaani aetakse oma rida häirimatult edasi. Korjatakse langenud ja haavatud kokku ja jätkatakse sealt, kus pooleli jäi.”