Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri: meie vastas on metafüüsiline kurjus

-
13.05.2023
Nemad näitasid raskelt haigetele keskmist sõrme.
© UU

Vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri nendib, et praegu Eesti poliitikas toimuv on ehe kurjus, mis tahab hävitada traditsioonilise ühiskonna.

“Kui võtta aega ja mõelda järele kõige üle, mis Eesti riigielus on viimasel ajal aset leidnud ja praegugi toimub, siis ma ei mõista öelda muud, kui et meie vastas on metafüüsiline kurjus.

Valimiste jõhker võltsimine, ebaseaduslik võimuhaaramine, lakkamatu valetamine ja inimeste petmine, demokraatia jalge alla tallamine, kavandatav rünnak abielu ja sõna- või veendumusvabaduse vastu – sellest metafüüsilisest kurjusest on nakatunud poliitiline nomenklatuur ja riigiaparaat.

See kurjus mürgitab ja eksitab ka meie rahva hinge, püüdes endaga kaasa tõmmata nii paljusid, kui võimalik. Ma ei oleks iial uskunud, et jõuame ühiskondlikus elus sellisesse punkti, nagu täna.

Aga võimalik, et meie rahva armuaeg saigi nüüd otsa ja kurjale on antud vaba voli märatseda. Teoloogiliselt väljendudes on asi nii, et “kuigi Jumal loob ja hoiab loodut, on patu põhjuseks siiski kurjade, nimelt kuradi ja jumalakartmatute tahe, mis, Jumala poolt toetamata, pöördub ära Jumalast, nagu Kristus ütleb Jh 8 [:44]: «Kui ta räägib valet, siis ta räägib iseenesest.»” (Augsburgi usutunnistus, XIX art.).

Kõik need kajakallased, laurihussarid, signeriisalod ja teised on hüpiknukud kurja nukumeistri käes, kes teevad seda, mida nad peavad tegema.

Jeesus ütles Juudas Iskariotile: “Mida sa teed, tee kiiresti.” Evangelist jätkab: “Kui siis Juudas oli võtnud palakese, lahkus ta kohe. Aga oli öö.”