Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas kurdab, et meedia olevat opositsiooni poole kaldu. Kas tõesti?

-
13.05.2023
Nagu meemilt näha, on Kaja Kallasel õigus.
© Meem.

Kaja Kallas väitis hiljuti ühes postituses, et ajakirjandus olevat opositsiooni poole kaldu. Mis siis lahti on?Ilmselt ainult see, et peaminister on ajakirjanduse ülevoolava kiidulauluga sedavõrd ära harjunud, et väiksemgi tasasemalt laulmine tundub juba reetmisena.

On kaks võimalust. Esiteks, ka meedia on mõistnud, et Reformierakond koos oma sabarakkudega on liiale läinud – see, kuidas enne valimisi maksutõusudest vaikiti ja pärast kaheldavat valimisvõitu pandi täie rauaga maksutõusud käima, ei jäta kedagi külmaks. Seda varianti toetab ka see, kuidas ajakirjanduses võtavad sõna tuntud Reformierakonna toetajad ja neilgi on mõndagi halba sellise laastava poliitika kohta õelda.

Teine, samuti tõenäoline variant ütleb, et peavoolumeedia on endiselt Kaja Kallase poolel, kuid neil pole lihtsalt midagi toetavat öelda – ega nad seepärast veel opositsiooni poolel ole. Ajakirjandus lihtsalt hoidub vastuvoolu ujumast, sest kui nad üritaksid ilmselgelt musta värvi valgeks rääkida, paljastaksid nad oma erapooliklikkuse täielikult. Kuigi ega näiteks Soonvaldi-sugused on alati Kallase poolel.

Kaja Kallase Ukraina-kaart on sisepoliitikas juba löödud, sest sõja ümber ei toimu midagi erilist, Eesti 200 ja Johanna-Maria Lehtme tõmbasid ka abistamiskampaaniale vee peale ja nüüd seisab Kaja Kallas taas silmitsi olukorraga, mis oli enne Ukraina sõda – tuleb võtta vastutus sisepoliitikas ja majanduses toimuva eest. Ja seda peaminister ei suuda. Meediast pole siin ka suurt abi.

Ajakirjanduse vastu on Kaja Kallasel üks nui olemas, ja see on käibemaksusoodustus – küll Reformierakond paneb meedia taas oma pilli järgi tantsima ja see hakkab talle halleluujat laulma. Praegu on lihtsalt tuulevaikus.

Uued Uudised