Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kindlates kätes” Eesti: “Teie arvel ei ole piisavalt raha!”

-
13.05.2023
Enne pensionipäeva münte lugevaid vanemaid inimesi on Reformierakonna valitsetavas Eestis palju.
© Uued Uudised

Kuigi poliitprojekt Eesti 200 ja selle saadik Hendrik Johannes Terras väidavad, et eakad inimesed elavad praegu noorte arvelt, kostub kaubanduskeskustes üha enam teenindajate poolt vanuritele öeldud sõnu: “Teie arvel pole piisavalt raha!”

Laupäevahommik Kristiine Keskuse Prismas. Vanem mees ostab söögikraami ja kassalindil asuvad ostud on ilmselgelt esmatarbekaup ehk pere söögikraam. Kui läheb maksmiseks, ütleb teenindaja, et arvel pole piisavalt raha. Pensionäril on silmnähtavalt piinlik, kui ta selgitab, et tema arvutuste järgi peaks olema, kuid lõpuks ta alistub ja lubab minna koju, abikaasal pidi sularaha olema.

See on poekassades praegu tavaline olukord – kas pole arvel raha või ei jätku ulatatud sularahast, ja hädalised on suuremas osas vanurid, vahel ka pereemad. Reformierakonna, Eesti 200 ja sotside valitsus aga kärbib suurte perede toetusi ja lajatab kõigile maksutõusudega, kusjuures nende poliitikast pidid kõige rohkem kasu saama need, keda võib niigi keskklassi sekka arvata.

Eesti on peaaegu 32 aastat taasiseseisev, aga rahvas vireleb endiselt. Sealsamas Prismas hõigatakse pidevalt läbi valjuhääldi, et Toidupank ootab infoleti juures annetusi neile, kel on elus hakkamasaamisega raskusi.

Niipea kui Reformierakond võimule pääseb, järgneb alati vaesumine, oma kodumaalt lahkumine, majanduse allakäik ja riigis pettumine. Kaja Kallas ehitab see-eest mere äärde maja, nagu väidab meedia.

Uued Uudised