Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Slava Ukraini skandaal võtab üha räigemad mõõtmed

-
14.05.2023
Johanna-Maria Lehtme
© UU

ERR vahendab uudist Ukrainast, mis tõestab, kui hullu mülkasse on sattunud Eesti 200 liikme ja Riigikogu saadiku Johanna-Maria Lehtme juhitud ühing Slava Ukraini – heade südametega Eesti inimeste raha saadeti otse hundi kurku.

Ukraina Dnipropetrovski oblasti politsei vahistas Oleksandr Tšernovi, kes on andnud infot abiorganisatsiooni Slava Ukraini segaste rahaasjade kohta. Tšernovi sõnul üritatakse teda eemaldada ning takistada Slava Ukraini tehingute uurimist.

MTÜ Slava Ukraina nõukogu liige Ilmar Raag kinnitas ERR-ile, et Dnipropetrovski oblasti politsei vahistas Oleksandr Tšernovi, kes on andnud nõukogu liikmetele infot organisatsiooni tegevuses toimunud kahtlaste tehingute kohta.

“Võin kinnitada, et Oleksandr Tšernov oli üks esimesi, kes Ukrainast andis meile informatsiooni ja koos dokumentidega IC Constructioni ja Hennadi Vaskivi kohta,” ütles Raag ERR-ile saadetud kirjalikus lühikommentaaris.

Raagi sõnul valmistus Tšernov Eestisse sõitma, et siinsetele uurimisasutustele, mis on Slava Ukraini suhtes menetlust alustanud, toimunust rääkida.

Riigiprokuratuur alustas 9. mail kriminaalmenetlust, et uurida MTÜ Slava Ukraini Ukraina toetuseks kogutud raha kasutamist. Kriminaalmenetlust alustati omastamist käsitleva paragrahvi järgi. Seejärel kutsus MTÜ nõukogu organisatsiooni tegevjuhi, riigikogu liikme Johanna-Maria Lehtme juhatusest tagasi.