Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Anti Poolamets juhatas Riias Balti Assambleed

-
14.05.2023
Balti Assamblee

Kahe öise Riigikogu istungi vahel jõudis EKRE saadik Anti Poolamets ära käia Riias Balti Assamblee julgeoleku – ja kaitsekomitee istungit juhatama. Kohal oli ka Leo Kunnas.

„Päevase välispoliitilise töö kvaliteet oli hea. Leedulased ja lätlased olid hämmingus, kui suur on Eesti mobilisatsioonireserv. See ei ole mõistagi tänu punaliberaalide pikale võimulolekule, vaid nende kiuste. Ajateenistuse päästsid Leo Kunnas, Alar Laneman ja veel mõned targad ohvitserid,“ märkis Poolamets.

Riias kohtusid Balti Assamblee julgeoleku- ja kaitsekomitee liikmed, et arutada Balti riikide julgeoleku- ja kaitsekoostööd ning väljakutseid piirkonnas.

Balti Assamblee julgeoleku- ja kaitsekomisjoni liige Anti Poolamets avas kohtumise, rõhutades, et Venemaa sõda Ukraina vastu ja selle režiimi muu agressiivne tegevus on muutunud igapäevaseks reaalsuseks. Ta ütles, et see uus reaalsus motiveerib Balti riike suurendama oma kaitsevõimet ja tegema koostööd selle protsessi kiirendamiseks.

“Samal ajal ei piisa endale kunagi meelde tuletamisest, et rahu Baltikumis ja kogu Euroopas on tihedalt seotud Venemaa sissetungi peatamisega. Ukraina sõdurid võitlevad vabaduse ja demokraatia eest oma riigis. Peame veenduma, et teeme kõik, mis meie võimuses, et lõpetada Venemaa režiimi vägivald Ukrainas, meie riikides ja kaugemal,” ütles Anti Poolamets.

Kohtumise esimesel istungil arutasid riigikogulased, valitsuse esindajad ja eksperdid Balti riikide julgeolekukoostööd ning vajadust luua Baltikumis edukas ühisoperatsioonide ala, et käsitleda praeguseid ja tulevasi julgeolekuprobleeme piirkonnas.