Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: koalitsioon rikub seadust ning tallab jalge alla sõnavabadust ja demokraatiat (TÄIENDATUD)

-
15.05.2023
Henn Põlluaas

Koalitsioon alustas täna oma Eesti inimestele, majandusele ja riigile kahjulike eelnõude, milleks nad pole rahvalt mandaati küsinud, läbirsurumist ebaseaduslike ja räigete jõuvõtetega.

 

Reformierakondlasest asespiiker Toomas Kivimägi vaatas lihtsalt kalasilmadega saali ja ignoreeris arrogantselt riigikogu liikmete protseduurilisi küsimusi ja proteste. Vähe sellest eelnõude esitamisel võttis ta Riigikogu töö- ja kodukorra seadust rikkudes väljaspool järjekorda vastu valitsuse esitatava nn. homoabielu seaduse eelnõu, millega tühistatakse isegi ka ema ja isa mõiste kõikidest seadustest.

Kõigele lisaks tuleb välja, et Riigikogu esimees, kes enne seda pani samamoodi seadust rikkudes hääletusele päevakorra, on tahtetu tühi koht, käsutäitja. Esiteks ei suutnud ta riigikogu liikmetele adekvaatseid vastuseid anda ja teiseks käitus kui tõeline marionett. Postimehes on foto, kus talle on pistetud kellegi poolt nina alla paberilipakas, kus on öeldud, et Lauri, aitab küll, pane hääletusele… Ja panigi, takistades opositsiooni saadikutel oma tööd teha ja mandaati täita.

Huvitav, kes on see koalitsiooni hall kardinal, kelle dirigendikepi järgi Riigikogu esimees Lauri Hussar tantsib ja mis kõige hullem – rikub seadust ning tallab jalge alla parlamentarismi, sõnavabadust ja demokraatiat?

Peale Kivimäe võetud vaheaega teatas viimane, et lõpetab opositsiooni eelnõude ja arupärimiste vastuvõtmise, sest nemad Hussariga otsustasid juhatuses, et mingi uus põhiseaduse kommenteeritud väljaanne, mida keegi pole näinud, lubab teha neil vahet mis ja kelle esitatud eelnõu on töö ja mis mitte. Ja et juhatusel on õigus otsustada reguleerimata küsimusi, mis antud kontekstis on järjekordne vale. Need küsimused on seaduses täpselt sätestatud ja reguleeritud. See on enam kui absurdimaiguline, sest täiesti selgelt on sellise “kommentaari” näol tegemist kallutatud poliitilise tellimustööga, et opositsiooni tasalülitada. Loomulikult keeldus Kivimägi vastamast ka kõikidele sellega seotud opositsioonisaadikute küsimusele.

Kuna kolmas juhatuse liige, Jüri Ratas, oli juhatuse istungil sellise otsuse vastu, siis pani koalitsioon jõuga oma otsuse suures saalis hääletusele ja teerull sõitis 53 poolthäälega parlamendist ja seaduslikkusest üle. EKRE, Isamaa ja Keskerakond protesti märgiks hääletusel ei osalenud. Eelnõude ja arupärimiste üleandmine lõpetatigi jõhkral kombel lihtsalt ära.

Loomulikult keelduti ka peale seda opositsiooni küsimustele vastamast. Kõik meie, EKRE, fraktsiooni saadikud esitasid seepeale toimuva osas kirjaliku protesti, milliste kõikide kohta teatas vahepeal uuesti pulti tulnud Lauri Hussar, et tema proteste ei rahulda ja lükkab need tagasi. Sama saatus tabas ka kõikide teiste opositsioonierakondade suulisi proteste, millede vastuvõtmisegi lõpetas ta poole pealt ära.
Seepeale teatas esimees, kuna ta opositsiooni eelnõusid enam vastu ei võta, siis nüüd tuleb pulti minister Riisalo, kes hakkab esitama valetajatekoalitsiooni äärmiselt vastutustundetut ja hoolimatut laste- ja perehüvitiste vähendamise seaduse eelnõud, milleks neil rahva mandaat puudub. Nagu näha, on neil kavas vähendada niigi Eesti saja aasta väikseimat sündimust veelgi. Terve opositsioon lahkus seepeale protesti märgiks saalist.

Valetajate koalitsioon vilistab põhiseadusele, parlamentaarsetele tavadele ning töö ja kodukorra seadusele. Kaja Kallase valitsus ja valetajate koalitsioon on ebaseaduslikult usurpeerinud võimu ja riigikogu ning surub parlamenti vaikivasse olekusse. Jutud arutelu ja diskussiooni soovist ja kompromissidest olid vaid järjekordne neomarksistlik megavale.

Nii jõhkrat saadikute suude kinnitoppimist ei ole Eesti Vabariigi parlamendis peale taasiseseisvumist veel juhtunud. Põhiseadusega tagatud demokraatia, sõnavabadus ja nõue, et Eestis tsensuuri ei ole, on äärmusliberaalidest reformlaste, kahesajalaste ja sotside poolt poolt selgelt ümber lükatud.
Kas hakkame Põhja-Koreasse jõudma? Tundub nii. Selline riigi kordategemine ja pikk plaan on lihtsalt pöörane!

Henn Põlluaas

EKRE aseesimees