Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme võimuliidu ebaseaduslikust jõupoliitikast: “Eestis pole enam võimude lahusust”

-
16.05.2023
Mart Helme

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Mart Helme ütles eile pärast Riigikogu juhatuse otsust panna hääletusele arupärimiste esitamise võimaluse keelamine, et Eestis pole enam võimude lahusust.

Eile otsustas Riigikogu juhatus enamus ehk Lauri Hussar ja Toomas Kivimägi, et eelnõude ja arupärimiste esitamine tuleb lõpetada, et valitsus saaks oma kahjulikud eelnõud käiku panna. See pandi hääletusele. Valitsuserakondade enamushäälte toel see nii läkski.

Mart Helme (EKRE) ütles pärast hääletust, et nemad pole mõistagi olukorraga rahul. „See obstruktsioon ei saa sellega läbi, nad võivad selle konkreetse obstruktsiooni etapi või sessiooni siin jõuga maha suruda. See, mis täna on toimunud Riigikogus, on lihtsalt häbiväärne. See, kuidas suvaliselt tõlgendatakse töö- ja kodukorda. See, kuidas viidatakse põhiseadusele sisuliselt põhiseaduse üle irvitades. See, kuidas surutakse lihtsalt opositsiooni eriarvamus maha,“ rääkis ta Delfile.

Helme lisas, et nad ei osalenud mitmetel hääletustel, sest need on seadusvastased.

„Eks me teiste opositsioonierakondadega peame natukene nõu, mis meie järgmised sammud on, aga selge on see, et Eestis pole enam võimude lahusus täiel määral, nii nagu peaks olema meie põhiseaduse kohaselt,“ lisas Helme.