Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uskumatu absurd Riigikogus! Võimuliit andis homoabielu seadustamise 174-leheküljelise eelnõu läbitöötamiseks vaid loetud tunnid

-
16.05.2023
Homoabielu eelnõu on koos seletuskirjaga 174 lk
© UU

Riigikogu õiguskomisjoni liige Varro Vooglaid (EKRE) andis oma sotsiaalmeediakontol teada, et võimuliit tahab homoabielu Riigikogust läbi suruda turbomenetlusel ja ilma igasuguse debatita. 

“Uskumatu absurd! Eile õhtul kell 17.17 andis valitsus (protseduurireegleid rikkudes) nn homoabielu seadustamise eelnõu parlamendi menetlusse. Õhtul kell 21.49 laekus kiri, et eelnõu lükatakse kohe järgmiseks päevaks ehk tänaseks õiguskomisjoni kell 14 algava istungi päevakorda, eesmärgiga saata see 1. lugemisele. Eelnõu maht on 50 lk ja seletuskirja maht 124 lk,” kirjutab Vooglaid.

“Millal oleks pidanud õiguskomisjoni liikmed selle massiivi läbi töötama, et end komisjonis eelnõu arutamiseks sisuliselt ettevalmistada? Öösel? Muidugi protesteerisin selle vastu. Käisin ka õiguskomisjonist läbi ja nõudsin selgitust komisjoni esimehelt Eduard Odinetsilt, kes on ühtlasi sotside peasekretär. Tema vastast tuimalt, et eks me siis hakkame täna komisjonis koos seda eelnõud ja seletuskirja lugema. Minu vastuväite peale, et see on ju absurdne, kui oleme sunnitud hakkama arutama eelnõud, mida pole olnud võimalik läbi töötada, vastas komisjoni esimees külmalt, et see võib ju näida ebamõistlik, aga tema ei taha menetluse alustamisega rohkem venitada. VENITADA, saate aru…”