Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Õigusteadlane: “Tegelikult on opositsiooni õigused Eestis väga vähe kaitstud”

-
16.05.2023
Riigikogu saal

Õigusteadlane Paloma Krõõt Tupay ütles „Aktuaalsele kaamerale“, et opositsiooni tegevuse pärast Riigikogus ei tasu üle muretseda, sest neil on selleks õigus.

Tupay: „Me oleme võib-olla liiga harjunud sellega, et alati kritiseerime, et Riigikogu on kummitempel, et seal ei toimugi midagi. Nüüd on kaks nädalat midagi toimunud ja kõik on masenduses. Ma arvan, sisuliselt, et siin ongi vaja leida Riigikogus need tööviisid, kus üksteisele jälle läheneda ja mõelda sellele, kuidas me tagame töökorra.“

Ta lisas, et loomulikult, juhataja ja juhatuse ülesanne ongi luua olukord, kus leida tasakaal ja olukord, kus saab tööd teha.

„Aga samas, selline piirav otsus võib ka piirata vähemuse vaba mandaadi teostamist. Siin on samuti riigikohus öelnud, et sellised piirangud peavad olema vaidlustatavad,“ märkis ta.

Ta rääkis, et meil on olukord, kus koalitsioon on väga suur ja opositsioon väga väike: „Tegelikult on meil opositsiooni õigused Eestis väga vähe kaitstud. Ja seetõttu opositsioonile jääb vähe teha peale obstruktsiooni.“

 

Allikas: ERR