Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ohtlik ja kohatu: Kaja Kallas lahmib, võrreldes opositsiooni nii Putini-Venemaa kui ka natsi-Saksamaaga

-
16.05.2023
Viha näos ennustab võrokestele kättemaksu.
© UU

Ükskõik, mis Eestis toimub, asetab peaminister Kaja Kallas sellele Kremli pitseri. Tema võrdlused opositsiooni tegevuse ja sõjaeelse Venemaa käitumisega pole mitte ainult kohatud, vaid ka ohtlikud. Kuid Venemaast jäi seekord väheks, Kallas võttis lahmimiseks appi ka Hitleri-Saksamaa. See pole ei riigimehelik ega ka kaugeltki tervemõistuslik!

Reformierakonna esimees Kaja Kallas võrdles Vikerraadios opositsiooni suhtlemist koalitsiooniga Venemaa käitumisega lääneriikidega enne Ukrainale kallaletungi. Kallase sõnul ei ole opositsioonil õigust koalitsioonile dikteerida, milliseid eelnõusid võimuliidu erakonnad esitada võivad.

Kallas rääkis Vikerraadio saates “Stuudios on peaminister” pikalt opositsiooni korraldatud obstruktsioonist Riigikogus ja oli väga kriitiline.

Kaja Kallas võrdles koalitsiooni ja opositsiooni omavahelisi suhteid läänemaailma ja Venemaa suhetega enne seda, kui Venemaa Ukrainale kallale tungis.

“Enne seda kui Venemaa läks Ukrainale kallale, siis samamoodi Venemaa esitas nõudmisi, siis küsiti ka, et mida lääs saaks teha, et de-eskaleerida,” sõnas Kallas.

Praegu kasutab opositsioon Kallase sõnul täpselt sama taktikat, mida Venemaa kasutas. “Kõigepealt sa nõuad õigusi, mida sul mitte kunagi ei ole olnud – mitte kunagi ei ole olnud õigust, et opositsioon hakkab ütlema, mis eelnõusid sa üldse esitada võid ja mis eelnõusid sa esitada ei või. Teiseks, sa esitad ähvardusi, kasutad jõuvõtteid. Ja kolmandaks loodad, et alati on keegi, kes pakub sulle siis selle peale midagi ja sa saad midagi, mida sul enne ei ole olnud,” loetles Kallas.

Kuid Putinist ja Vene kaardist veel ei piisanud. Loomulikult tuli appi võtta ka Adolf Hitler.

Ta tõi ajaloolise paralleeli Adolf Hitleri aegse Saksamaaga. “Kui te vaatate mitte ainult Eesti ajaloost, vaid ka teiste riikide, näiteks Saksamaa ajaloost, kus Hitleri partei pani parlamendi seisma, siis need on väga hirmutavad näited,” lausus Kallas.

Tegelikult on tõsiselt hirmutav muidugi tõendamata e-valimiste tulemusel pukki saanud Kallase režiimi jõuvõtted ja poliitiliste vastaste vaikima sundimine, sealjuures põhiseaduse jalge alla trampimine.

Eesti rahvas ei ole valinud selliselt käituvat valitsust ega vääri Reformiiket!