Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ants Frosch: “Kas te kujutate ette Lauri Hussarit vabariigi presidendi asendaja rollis?”

-
18.05.2023
“Kui meie teeruliga üle sõidame, pole miski enam teema!”
© UU

Tänane parlamentaarne võitlus Riigikogus, mille käigus opositsioonierakonnad on koalitsiooni teerullitaktika peatamiseks pöördunud obstruktsiooni kui tavaprotseduuri aeglustamise vahendi poole, on paratamatus.

Koalitsiooni hoiak, et “võitja võtab kõik” on ebademokraatlik ja hullemgi veel – sellest lähtuvalt üritatakse Riigikogust läbi tirida Eesti rahva enamuse huve eiravad seadused. Avalikud pöördumised meie riigi taastajatelt ja kultuuritegelastelt kõlavad kui kurtidele kõrvadele. Obstruktsioon on vahend demokraatia kaitsmiseks bolševistlikku mentaliteeti kandva valitsuskoalitsiooni eest. Demokraatia kaitsmine on iga riigikogu liikme põhiseaduslik kohustus.

Riigikogu esimees ei ole temale pandud ülesannete kõrgusel. Põhiseaduse § 83 alusel on tegu ametiisikuga, kes asendab vabariigi presidenti. Sellest lähtuvalt on kõrgendatud nõudmised hädavajalikud. Episood, mille fikseeris Postimehe fotograaf mõne päeva eest, kus esimehe ees laual oli A4 suuruses kaantele jämeda kirjapulgaga kritseldatud nõudmine päevakord kohe kinnitada, st jätta Riigikogu liikmed ilma õiguseta arupärimisi ja eelnõusid esitada, viitab tõsisele puudele – ta ei ole suuteline oma peaga mõtlema. Kas te kujutate ette hr Lauri  Hussarit vabariigi presidendi asendaja rollis?

Ants Frosch

Riigikogu liige (EKRE), endine diplomaat