Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lehtme kaasus: Reformierakond teadis, kelle ta koalitsiooni kutsus

-
19.05.2023
Johanna-Maria Lehtme
© UU

Eesti Ekspress kirjutab järjekordselt MTÜ Slava Ukraini endisest juhist Riigikogu Eesti 200 fraktsiooni liikmest Johanna Maria Lehtmest, kes jäi varasemas töökohas vahele varastamisega ja pidi ametist lahkuma, ka valetas Lehtme kohtule kümnete tuhandete eurode üle käinud vaidluses.

Tähelepanuväärne on aga selle juures tõsiasi, et Lehtmega seotud probleeme, mis tänaseks on kasvanud rahvusvaheliseks ja väga piinlikuks skandaaliks, pidi Reformierakond teadma. Ometi ei seganud see neid valitsusse kaasamast.

Samas pole ei peaminister Kaja Kallas ega ka Eesti 200 liidrid kiirustanud Lehtmet hukka mõistma. Pigem vastupidi.

Ekspress kirjutab, et kui Lehtme käis parlamendi ees läinud aastal raha lunimas, siis seda vaatas ka Annika Arras, endine Reformierakonna kampaaniajuht ja nüüdne eduka suhtekorraldusfirma Miltton eestvedaja, selle etteaste peale haaras ta telefoni ja saatis kahele inimesele sõnumi.

„Keegi peaks silma peal hoidma, et ta häid inimesi paljaks ei varastaks. Tema puhul tuleb kainet pilku omada. Veerand MTÜ tulust läheb tema „tohutu hingevalu“ katteks,“ kirjutab ta ja palub neil – olulistel ametikohtadel olevatel adressaatidel – Lehtme riigijuhtidest eemal hoida. „Ühel hetkel see plahvatab ja ta on nii osav, et ujub välja. Lõpuks on ikka keegi teine süüdi ja tema kannataja,“ saadab ta kohe järgmise sõnumi.

Aga mitte kedagi see ei huvitanud.

Lehtme oli suhteettevõttes Arrase alluv ja neist said sõbrannad. Edasi aga ilmnes, et Lehtme oli võltsinud kuludokumente ja omastanud selliselt neljakohalise arvu eurosid. Seal läksid nende teed lahku. Kuid tõsiseid probleeme oli Lehtmel juba ka varasemates töökohtades.

 

Loe siit:

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120190108/keegi-peab-silma-peal-hoidma-et-ta-haid-inimesi-paljaks-ei-varastaks-kuidas-johanna-maria-lehtme-kae-all-sai-slava-ukraini-heategevusest-bisnis?_gl=1%2ay1cihe%2a_ga%2aMjAyNTc3NTg2LjE2NTgxMzg5MzI.%2a_ga_YG8VC2H8NV%2aMTY4NDQ4MzI5MC42My4xLjE2ODQ0ODQwNzcuMC4wLjA.

 

Vaata ka:

VIDEO | Meenutus sellest, kuidas ülbitsev Johanna-Maria Lehtme käis parlamendi ees raha nõudmas