Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: Kui lubad tappa eestlasi, saad… väärteomenetluse. Lehtmet pekstakse, Hussar oigab. Isamaa lömitas jälle reformierakonna ja Eesti 200 ees. Vana kommunist on mures parlamentaarse korra pärast

-
19.05.2023
Lauri Hussar: Eesti väljavaated

Eesti peavoolumeedia doseerib endiselt tähtsaid uudiseid rahvuspõhiselt: ka Postimehes käib eesti keeles informeerimine tihtipeale ühes suunas, samal ajal kui vene keeles hoopis teises. Tehakse seda näiteks ka mahavaikimise teel: nagu ma olen korra juba tõdenud, eestlased ei peagi teadma kõigest, mis toimub nendelt äravõetavas Eestis. Tõesti, milleks?

Eile ilmus rus.postimehes lugu „Tuntud Tallinna giid ootab, millal Putin „puhastab kogu Pribaltikumi“ ja on valmis teda aitama“.

Leht kirjutab: „Digger Ivan teatas, et tal on peidus relv juhuks, kui Venemaalt tulevad omad“.

Vene Postimees hoiatab, et internetis levib video, kus Eestis populaarne maa-aluste käikude ekskursioonijuht Gleb Butkovski ootab vene armee tulekut Eestisse ja on valmis aitama venelasi „korra taastamisel“ Eestis.

Postimees avaldas põhjaliku loo mööda Euroopat gastroleeriva „giidiga“, kes lubas tappa „hoholle“ ja „pribalte“, millega võib tutvuda siin Известный таллиннский гид ждет, когда Путин «зачистит всю Прибалтику» и готов ему помочь (postimees.ee)

Põhja politseiprefektuuri uurimisosakonna juht Raigo Prants väidab, et kuna giidi elukohas relva ei leitud, algatati kõigest väärteomenetlus.

Siit moraal: kui Narvas sooritas Venemaa kodanik ilmselge tapmiskatse, lükates trepist alla Ukraina lipuga noormehe, ei saadetud tiblat kodumaale, vaid ta mängib Eesti piirilinnas kangelast edasi. Nüüd tunnistas tuntud Tallinna ekskursioonijuht, et tal on olemas relv, et tappa eestlasi siis, kui siia tulevad Venemaa väed, aga selgus, et tegemist on kõigest väärteoga.

Täpselt niipalju maksabki teie riik ja teie laste elu, kallid eestlased.

+ + + + + + +

Järjekordne paljastus „Slava Ukraini!“ asjus:

„MTÜ Slava Ukraini kaudu Ukrainale annetatud raha väärkasutamise kahtluse alla langenud Johanna-Maria Lehtme jäi varasemas töökohas vahele varastamisega ja pidi ametist lahkuma, kirjutab Eesti Ekspress. Euroopa Naiste Akadeemia (European Women’s Academy of Political Leadership and Campaigning ehk EWA) projektijuhina töötades võltsis Lehtme kuludokumente ja omastas “neljakohalise arvu eurosid,” vahendab ERR.

Lehtme kogus Eesti 200 nimekirjas Riigikokku kandideerides 5251 häält, mis oli erakonna kõrgeim tulemus.

Tähelepanuväärne on see, et Eesti Ekspress, mida paljud peavad valitsuse poliitiliste mittefüüsiliste tellimusmõrvade teostajaks, nõnda intensiivselt tulistab Eesti 200 väravasse. Tõenäoliselt ei ole Lehtme tõesti see tegelane, kelleks teda vahepeal peeti, kui „president“ autasustas teda mingi medaliga ja isegi Ivan Makarov pidas temast mingil hetkel ülimalt lugu, aga asi on selles, et seni ei ole reformierakond lubanud oma inimestele liiga teha, mida nad ka ei sooritaks. Pankur Siim Kallas, kelle vastutusalast haihtusid kümned miljonid; rollokeith, testikersna, jalgevahemihkelson jpt said sellise kaitse, et kõik nad olid lausa edutatud.

Ja nüüd ühtäkki selline turmtuli klassikalise orava eluviisiga Lehtme pihta. Ta oleks nagu kihvadega patulammas.

Muidugi kaitseb reformierakond kõigepealt oma inimesi, alles siis oma puudleid. Eesti 200 oli ise enne valimisi kuulutanud end Kaja Kallase erakonna ripatsiks, kes „aitab ellu viia kõiki reformierakonna algatusi“.

Eile rääkisin Riigikogus Lauri Husasariga (saime juhuslikult koridoris kokku), soliidse välimuse ja käitumisega riigimehega, kelle suhtes tekkis ootamatu nostalgia: too Lauri Uudis + saatest oli kindel ja hooliv kolleeg, Eesti eest väljas. Pronksiöö periood kestis tegelikult mitu aastat ja selle mehe peale võis tollal loota küll.

Nüüd aga on Lauri Riigikogu esimees, aga seda on olnud ju ka Jüri Ratas. Mingil hetkel viskab reformierakond ka oma kõige ustavamad abilised üle parda.

Lehtme lugu näitab, et valitsuse poolt täiel määral või osaliselt rahastatud peavoolumeedia laseb auklikeks neid, kelle peale näitab oravaküüs. Mitte mingi õiglustunne ega seaduslikkuse janu siin rolli ei mängi.

Esiteks ei tohi puudlid varastada sanktsioneerimata pereorganismi poolt.

Teiseks ei tohi puudel (poliitilises) kaalus ülemäära juurde võtta. Teda tuleb nõrgestada, sest muidu muutub ta häälekamaks ja vähem aupaklikuks.

Hea vana Lauri, sinu erakonna mihklipäev on soolas ja oravatel lihunike põlled käepärast. Neli aastat haamerdamist? Unista edasi. Kui, siis lihahaamri all lõikelaual.

+ + + + + + +

Loomulikult tehakse poliitikas ka tagasi, sest poliitikud on ambitsioonikad ja nende alandamine tekitab nendes raevu ja kättemaksuhimu. Postimees, kirjutades eilsest Tallinna linnavolikogu istungist, tõdeb, et „Keskerakond jätkab Tallinna volikogus oravate nöökimist“.

Leht võtab probleemi tuuma kokku nii: „Tallinna volikogu ei suuda kuidagi ära valida volikogu teist aseesimeest, kuigi varem pole koalitsioonil ja opositsioonil selles asjas erimeelsusi olnud. Senise kokkuleppe kohaselt peaks see koht kuuluma Reformierakonnale ja kuna senine aseesimees Kristen Michal asus ministriametisse, siis tuli valida talle asemik. Ilma koalitsiooni toetuseta pole võimalik selles ametisse kedagi kinnitada, sest selleks on vaja volikogu häälteenamust ehk 40 poolthäält.“

See on muidugi väga meeldiv, et näiteks üle-eelmisel istungil hääletas EKRE fraktsiooni esimehe Mart Kallase poolt ka osa koalitsioonisaadikuid ja ta sai peale oma fraktsiooniliikmete häälte veel kümmekond lisahäält, mis oli lausa väike ime, aga lõppkokkuvõttes loeb ikka see, kuidas lepitakse kokku kuluaarides.

Eilse istungi eredaim hetk oli ehk see, kuidas mingi Isamaa ilmetu fraktsiooni poisike siblis enne hääletamist, paberilipakas näpukeses, reformierakonna ja Eesti 200 sektorite vahel, kummardades isandate poole, ja siis äkki avaldati, et oravatel, jestidvestilastel ja seederistidel on üks ühine kandidaat: orav.

See Isamaa seltskond Toompeal on samuti iga hetk valmis reformierakonna ja Eesti 200 rüppe langema. Kui vaid neid sotse ees ei oleks…

+ + + + + + +

Ja sotsidest: Postimees avaldas loo „MARJU LAURISTIN: Toompea köievedu võib lammutada parlamentaarse riigikorra“.

Lugu ise nagu ikka kubiseb veel kommunismiperioodil pähe kulunud kujunditest ja võrdlustest, seepärast ei tasugi küsida, mis küll võiks eesti iseseisva riigi kukutajate truul järglasel olla parlamentaarse riigikorra järjekordse lammutamise vastu.

Nagu ka rahvusriigi tervikuna lammutamise vastu.

Ivan Makarov

P.S. Mida eestlased veel ei tea – näiteks nendelt ülevõetud pealinnast? Uurige järgi tänasest rus.postimehest: