Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Juhan Liiv: sa magad, sa magad, Kapoke, magad, sa magad, Kapoke… Ivanov pages Eestist

-
19.05.2023

Alles see oli, kui Venemaa kodanik lükkas Narvast trepist alla Ukraina lipuga noormeest Vene militaarkontserdi vaatajaskonna kilgete saatel. Väljasaatmise asemel sai kaak midagi tingimisi…

Vene Postimees avaldas eile loo tuntud Tallinna ekskursioonijuhist, kel on tema enda kinnitusel varutud relv, sest ta ootab vene vägesid et neid aidata puhastamas Eestit eestlastest. Politsei alustas… väärteomenetluse. Eesti keeles seda informatsiooni avaldatud ei ole!

Täna aga avaldas vene eriteenistuste ruupor baltija.eu loo „Koos/Vmeste partei liider Oleg Ivanov: Eestis käivad ettevalmistused teise rinde avamiseks“.

Videointervjuu Ivanoviga on üles võetud Sputniku korrespondendi poolt Vladikavkazis, kuhu Ivanov jõudis pärast autorännakut mööda Euroopat. Ivanov koos abikaasaga lubab redutada esialgu Venemaal, sest kardab arreteerimist Kapo poolt.

Лидер партии KOOS/Вместе Олег Иванов: В Эстонии идет подготовка к открытию второго фронта | Baltija.eu

„Seepärast võttis Oleg Ivanov vastu otsuse juhtida parteid piiri tagant,“ vahendab väljaanne. Ehk eksiilis.

Mis organisatsiooni on siis tegelikult äsja registreeritud Eestis poliitilise erakonna pähe?

Ivanov väidab, et tema parteid toetab „mittekodanike ja Venemaa kodanike totaalne enamus“ ja nad „võidavad kohalikud valimised Narvas, Kohtla-Järvel, Sillamäel, Tallinna ringkonnas ja kahes suurimas pealinna rajoonis“. Ta väidab, et Eurovalimistel saaks (Peterson või tema) 30 000 EV kodanike häält ja et see on surmkindel.

Oleg Ivanov viitas sellele, et Aivo Peterson käis Donbassis ja arreteeriti, Andres Raid käis samuti Mariupolis, kinnitas Petersoni väiteid, aga millegipärast viibib veel vabaduses.

Koos/Vmeste saadab kutsed erakonda astumiseks nende poolt Riigikogu valimistel hääletanule 15 tuhandele inimesele. Ometi valimised olid ju salajased. Või ei olnud?

„Koos“ võitis Ivanovi väitel mitu protsessi seda liikumist kritiseerinud autorite vastu (üks olevat narkootikumide üledoosi tõttu surnud), veel 6 autorit ootavad kohtumõistmist, Ivanov lubab mõista välja suuri summasid isegi inimeselt, kes nimetas liikumist „marginaalideks“. Ta ähvardab ka rahvusvaheliste protsessidega punamonumentide eemaldajaid Eestis.

Ivanov muidugi väidab, et ei USA ega Suurbritannia ei hakka Eestit kaitsma, kui Venemaa väed siia tulevad. Ta nimetab Eesti, Läti, Leedu, Moldova, Ukraina võimu „liberaalfašistlikuks“. Erilise kriitika alla sattus aga keskerakond ja Jüri Ratas. „Me tegime suure asja – avasime Eesti venelastele silmad reeturite suhtes, kes palju-palju-palju aastaid valetasid ja petsid,“ ütles Ivanov.

Hetkel olevat käsil 4 kohtuprotsessi, ka Delfi ja Postimehe vastu, kes nimetasid liikumise Koos liidreid putinistideks. Eestis on Ivanovi sõnul tema poolt loodud pretsedent, kui kohus kohustas Facebooki välja anda liikumist arvustanud naiskommentaatori isiku. „Praegu ta näeb väga hale välja,“ kinnitab Ivanov ja lubab kõigi kriitikute isikud kindlaks teha ja neid maksma panna.

Huvitav – kas see, et eesti peavoolumeedia sellest kõigest ei kõssagi, tähendab, et meie demokraatia ketikoertel on sabad jalgade vahel?

Eestlased ei tea ju sellest kõigest mitte kui midagi. Kas selline ajakirjandus on siis usaldusväärne infoallikas?

Ivan Makarov