Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: Tallinna promenaadil hakkavad patseerima karvased saunalised. Vasakerakond jagab riigiraha Venemaalt juhitava seltskonnaga. Vene näitleja laipa ei lasta kaks nädalat üle Soome piiri. Mihkelson ei tagasta Prints Dom Henrique ordeni komandöriristi

-
20.05.2023
Tulevane kogukonnasaun Tallinna promenaadil

Tallinna linnavolikogus arutati tunde uue sauna püstitamise küsimust. Tutvudes projektiga võis ennast ribadeks naerda.

Tallinna Kesklinna Valitsusele tehti ettepanek anda kogukonnasauna pidamiseks MTÜ-le Kuum ja külm otsustuskorras tasuta ja tähtajatult kasutusse Tallinna linnale kuuluva Logi tn 13 kinnisasja osa.

Seletuskirjas öeldakse: „Kogukonnasaun rajatakse vajadusest luua inim- ja keskkonnasõbralik ruum, mis pakub võimalusi üksi- ja koostegutsemiseks, puhata kiirest elutempost ning hoolitseda enda ja teiste kogukonnaliikmete füüsilise ja vaimse heaolu eest.“

Volikogu esimees Jevgeni Ossinovskit erutas eriti küsimus sellest, mis jooke hakatakse seal pruukima lõõgastuvate kogukondlase poolt. Kuna tegemist tuleb segasaunaga, siis pälvis tähelepanu ka asjaolu, et projektis ei olnud reglementeeritud, kas need veel tühistamata sugupoolte esindajad hakkavad katma oma strateegilisi kohti või mitte.

Kuna ettekandja Monika Haukanõmm rääkis vaimustusega, et saunast saab tulevase promenaadi atraktiivne osa, siis Ivan Makarovil tekkis muidugi küsimus, mida tunnevad meie pealinna külastavad turistid, kui nad jalutavad mööda promenaadi ja äkki mingist majakesest kanajalgadel hakkavad välja kargama ja röökides merre hüppama mingid karvased saunalised.

„Kogukonnasauna ettevalmistus- ja ehitustöid on toetanud Tallinna linn rohepealinna mittetulundustegevuse toetusmeetme raames, mis ühtlasi toetab Tallinna Strateegiakeskuse kavatsust korrastada rohepealinna programmi raames Tallinna linnahalli ümbrust Sauna rajab MTÜ Kuum ja külm ning nende poolt on infrastruktuur ja peamised kommunikatsioonitegevused, kuid sauna taga seisab sauna püsikülastajatest kogukond ja vabatahtlikud, kes loovad endale sauna kaudu ligipääsu mere äärde ja sealsesse looduskeskkonda,“ räägitakse dokumendis.

Pangem tähele: püsikülastajatest kogukond „loob endale“. Mis puutub siia kogu linna vara? Ja kas „ligipääs mere äärde ja sealsesse looduskeskkonda“ kulgeb Tallinnas ainult läbi saunapilu? Muidu ei pääsegi? Mõlemal pool saunast tõmmatakse okastraat, nagu omal ajal Lennart Meri mereäärse kinnistu ümber?

„Saunahoone juurde rajatakse puukuur küttepuude ja muude tarvikute hoidmiseks ning kuivkäimla,“ teatab seletuskiri.

No tere hommikust! Alles viidati „rohelise pealinna“ programmile – ja äkki puukuur! Euroliit ähvardas maakate ahjud üldse välja lammutada (ettekandja polnud sellest kuulnudki!), aga siin kerkib rohekesklinnas mingi suitsev sara (linnavolinik Kaupo Nõlvak iseloomustas selle arhitektuurse käkerdise väljanägemist saraks, mille peale ettekandja solvus). Rohepealinna keskel püstitatakse veel ka kuivkäimla! Aga mis aastaks peavad maainimesedki likvideerima oma kuivkäimlad? Maal ei tohi varsti võsaski asjal käia, aga EV pealinna tulevasel promenaadil hakatakse haisutama puukerise ja kuivkäimlaga?

„Vajadus taoliste kohtumispaikade järele, mida saun linnakeskkonnas pakkuda saab, on üha suuremas kasvutrendis. Kogukondlikes saunades pole rõhk enam niivõrd pesemisel kui sotsiaalsusel — kooskäimisel ja isetegemisel.“

Kuulge, kui te ei kavatsegi ennast seal saunas pesta, miks selle nimeks siis ilmtingimata „saun“ peab olema? Ja mida teevad paljad kogukondlastest mehed-naised kitsas ruumis, kui nad seal ennast ei pese? Mis „kooskäimine ja isetegemine“ see selline on?

Selles osas meenutab kirjeldus mingit eri sorti kogukondlikku bordelli, kas seal hakkavad käima mingid svingerid või? Linnakodanike (nende maa) kulul? Ega seal ometi samasoolisi ei hakata diskrimineerima?!

Nimetage siis see asi selle õige nimega. Näiteks klubiks „Pesemata morsad“.

+ + + + + + +

Nüüd, kui vastregistreeritud eesti erakonna Koos veel vabaduses viibinud aseliider Ivanov pages Venemaale, tekkis muidugi küsimus – mis saab eesti riigi poolt vasakparteile maksvatest alimentidest, sest vasakpartei saab ju 30 000 eurot kuus ikka tänu petersonlastele.

Vene Delfi intervjueeris vasakpartei juhti Igor Rosenfeldi, kes ütles, et tema erakond pikendas lepingu Koos/Vmeste parteiga kaheks kuuks – maist juulini. Raha suhtes rääkides hakkas ta kuidagi eriti nihelema.

Küsimus: „Aga raha pärast valimistulemusi olete te juba saanud?“

Vastus: „Me leppisime kokku, et hakkame nendele välja maksma. Leppisime kokku, et jagame kaheks pooleks.“

Küsimus: „Aga raha juba saite?“

Vastus: „Me saame seda raha igakuiselt.“

Küsimus: „Mis mahus?“

Vastus: „2500 eurot. Nad saavad 1250, me saadame nendele. Sest nemad ju ka võtsid osa.“

Küsimus: „Te plaanite kanda (parteile) Koos raha üle pärast Ivanovi lahkumist Venemaale?“

Vastus: „Me seda arutame. Kuid mulle see,muidugi… Ma ei tahaks, et me võtaks kelleltki midagi ära. Me arutame, mida nende rahadega teha…“

Kõikidele küsimustele Ivanovi väidetavast tagakiusamisest ja tema osalusega Venemaa telekanalite saadetest vastas Rosenfelt stiilis „ei ole kuulnud; tõesti? ei ole näinud; ei ole vaadanud; arutame“ jne.

Üks vastus aga oli hea: kui rus,delfi korrespondent küsis, kas Ivanov saab juhtida parteid Sotšist distantsiooniliselt, vastas Rosenfeld: „Las eesti riik otsustab. Kui neid registreeriti – tähendab, eesti riik on neid aktsepteerinud. Ja las nad siis nüüd otsustavad.“

Eesti riik, jah, aktsepteerib palju mida, ka tuntud Tallinna giidi ähvardusi tappa eestlasi ja Ukraina lipuga nooruki lükkamist trepist alla Narvas. Aga vot eestlasi ei aktsepteeri. Isegi rahvaloenduses tühistati selline mõiste nagu „eestlased“. See pole mingi aktsepteerimine. See on vasakliberaalne genotsiid eesti rahva vastu, mida Kaja Kallase valitsus teeb.

+ + + + + + +

Venemaa vastased sanktsioonid „töötavad“ täiega: suuräri küll käib, aga laibavedu on see-eest tõsiselt takerdunud.

Neevalinna näitleja Sergei Dreideni surnukeha ootab juba 13 päeva jestidvestiga assotsieeruvat teenust, aga Venemaale kadunukene mitte kuidagi ei pääse. Nagu teatab Fontanka, tunnistas kindlustusfirma „Renessanss“ (no on ikka nimi) selle tööotsa „mittekindlustusjuhtumiks“.

Suur Draamateater (BDT) tahaks korraldada Sankt-Peterburgis suurt mälestustalitust, kuid mainitakse, et kirstu vist ei saakski enam avada. Soomlased hoiatavad, et piiril võib keha takerduda täpselt sama kauaks, nagu elusadki inimesed, ehk terveks päevaks, päevad on aga päikeselised ja autod kuumenevad nagu küpsetusahjud…

Paljude preemiate laureaat Dreiden lahkus siit ilmast 9. mai künnisel ja Lappeenranta morgis soovitatakse tuhastamist. Sest tuhk jõuab üle piiri inimesest palju kiiremini.

+ + + + + + +

See on lihtsalt amazing, kui laisk on EV presidendiametniku kantselei. Kümmekond miljonit eurot aastas neelav institutsioon ei tee oma tööd – vähe sellest, et seal kirjutatakse riigipea jaoks rumalaid kõnesid, aga nad veel füüsiliselt liigutadagi ei viitsi.

Õhtuleht avaldas loo „Karis: eeldan, et see teenetemärk tuuakse ise ära, ja et ma ei pea seda küsima minema“.

Kantselei käsutuses on terve autopark limusiine koos autojuhtidega, nii et milles probleem? Kas selles, et Tallinn on üles songitud ja otsitakse Tšingis-khaani parteipiletit?

Ise sööme, ise joome, ise nõud ka ära toome. Ise andsite, ise ennast ka liigutage palun. Kui kantselei ei uuri tausta, kellele ordeneid antakse, siis tuleb uued töötajad värvata. Ja ärge tulge mulle rääkima, et nõunikust endine KGB-lane nüüd ei tea, kuidas käib isikute kontrollimine. Ärge ajage naerma.

Alar Karis ei peaks proua Lehtme initsiatiivile lootma jääma. Kas Marko Mihkelson on toonud pärast kõigi võigaste laste pildistamise asjaolude avaldamist Kadriorgu tagasi oma Valgetähe IV klassi teenetemärgi? Ta pole isegi Portugali Vabariigile Prints Dom Henrique ordeni komandöriristi tagastanud.

Liigutage ennast, härrased, liigutage! Sellise palga eest võiks küll vähemalt liigutadagi.

Ja luustik ka tugevneks.

Ivan Makarov