Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKRIITIKLA: Gigasoga Rein Toomlalt. Eesti 200 on eos mäda. Soome rassistid ja Delfi, käed eemale eesti lastest!

-
21.05.2023

Ausalt öeldes ei uskunud ma oma silmi, lugedes Postimehes pealkirja „REIN TOOMLA LEHTME SKANDAALIST / Kõik erakonnad on sellises olukorras samamoodi käitunud“.

Mulle meeldib see „on“. Kas siis mõni teine eesti erakond on seotud sellise asjaga, kui eesti inimestelt koguti miljoneid ukraina laste, naiste ja haavatute abistamiseks, ja osa rahast pandi lihtlabaselt pihta? On’s reformierakond või keskerakond varastanud raha tapetud laste ja vägistatud naiste tagant? On EKRE üldse varastanud?

„Politoloog Rein Toomla sõnul ei ole Eesti 200 ettevaatlikkus Johanna-Maria Lehtme tegude hukkamõistmisel midagi enneolematut ning samamoodi on sellistes olukordades käitunud kõik erakonnad,“ selgitab Postimees.

„Selliseid olukordi“ pole eesti poliitikas seni veel olnud. Selline pettumus ja sülitamine eesti rahvale hinge, selline varastamine ohvritelt sõja ajal on siin enneolematu, kasvõi sellepärast, et me ei elanud aastakümneid sõja ajal. Ei ole vaja määrida Eesti 200 absoluutselt eksklusiivse roojaga teisi erakondi!

Politoloog valigu sõnu ja jälgigu, mida paberile paneb. Mingi enesekontroll peab ju olema, kui lehe toimetajad oma tööd ei tee.

+ + + + + + +

Eesti 200 on ikka läbinisti mäda erakond. Nüüd, kui selle partei Riigikogu fraktsioonist on lahkunud Johanna-Maria Lehtme, on sinna siirdunud legendaarne Zuzu 200.

Ehk inimene, kellel on pooleli jäänud tehnikumi haridus ja kes, olles ise „roheline“, läks Taavi Aasa puudliks – Tallinna aselinnapeaks. Just siis, kui pealinnas vehiti eriti agaralt mootorsaega ja langetati puid koos nendel pärdikute moodi konutanud Izmailova kaasrohelistega.

Postimees teatab: „Riigikogus tööd alustav Züleyxa Izmailova: sellisel viisil parlamenti jõudmine tekitab kohmetust“.

No ei ole vaja ujedust etendada: kui „rohelisena“ ei olnud piinlik metsalangetaja Aasa palgale minna ja ei olnud ebamugav enne valimisi roheliste erakonnast Jesti 200 nimekirja üle hüpata, siis mis see asendusliikmeks saamine siis ei ole. Raha ju saab ja ka kuluhüvitis priske.

Vastates küsimusele – mis on tähtsamad asjad, mille kallale tahab ta Riigikogus asuda – vastas Izmailova muuhulgas: „Koalitsioonis kokku lepitud veel mitmeid vajalikke suundi Eesti ühiskonda edendavate sammude osas – puuetega inimestele mõeldud teenuste parandamine, naiste ja laste õiguste parem kaitse ning loomulikult abieluvõrdsus.“

Kas naiste ja laste parem kaitse seisneb siis tõesti nendele makstavate toetuste kärpimises? Ja kas „loomulikult abieluvõrdsus“ on siis loomulik? Või pidas Zuzu abieluvõrdlust puuetega inimestele mõeldud teenuste parandamiseks?

„Slava Ukraini“ raha peal liugu lasknud Lehtme edutaski tema kiiluvees parlamenti ujunud Zuzut.

Väärikas vahetus komsomolile. Ja Eesti 200 logoga pusat eksponeerib Lehtme aseliige Postimehe pildil liigutusega, mis on omane liputajatele.

+ + + + + + +

Delfi jätkab „rassismiga“ seotud skandaali õhutamisega: ilmus ei tea juba mitmes lugu sellest, kuidas soome koolipoiste meeskond lahkus Eesti turniirilt, kuna „solvati vabaviskejoonel olnud tumedanahalist MuKi mängijat rassistliku sõnaga“.

Ei tea, mis sõna võis see olla – eeldan, et täiesti seaduslik eestikeelne sõna, mille kasutamist Eestis keelata ei saa, kuigi katsed jätkuvad. Nagu teatas Kohila võistkonna treener, MuKi solvas esimesena eesti poissi, nimetades teda paksmaoks.

Kuid tõdegem, et tegemist on lastega. Siis, kui Marko Mihkelson pildistas oma kasutütrekeste paljast jalgevahet, tormas kogu meediakamp koos oravatega kaitsma lapsi – mitte perversseid pilte ja ei tea mida veel teinud võõrasisa eest, vaid hoopis tema tegude paljastajate, ajakirjanike ja juristidest kaitsjate eest! Mihkelsoni ringkaitse lohistas ta uuesti parlamenti, kuigi tema tegu on Lehtme omast palju nilbem.

Nüüd aga karistatakse ja diskvalifitseeritakse Kohila 11-aastaseid lapsi ja on korraldatud tõeline ajujaht, Delfis on järjekordne „rassismi uudis“ esiküljel, kohe Ukraina sõja koleduste all. Kus on omasoolisi abielusid toetanud lastekaitse? Kas Kohila lapsed ei ole sama hinnalised, nagu Soome omad, keda tõenäoliselt sundisid lahkuma turniirilt nende treenerid, kes keerasid kõigile kohalesõitnud lastele s…a?

„Täna oli saalis väga paha olla, kuna mitmed võistkonnad nimetasid meie poisse rassistideks. Arvan, et nad isegi ei tea, mida see tähendab, sest nad on 11aastased. See on päris karm süüdistus,“ ütles Õhtulehele Kohila SK poiste treener Kaur Heinaru.

Soome treenerid, mida te õpetate lastele skandaalitsemist, poliitilist aktivismi  ja kiusate siin taga soome ja eesti lapsi? Ja veel nii pisikesi? Rikute laste turniiri? Mida te sigatsete Eestis?

Missugune rassism?

Minge p..se.

Kui Varro Vooglaid avaldas vahetult enne valimisi Objektiivis loo, kus mõistis mind hukka tuntud  nahahoidjast laulja täiesti asjakohase kriitika eest, keda ma enne seda kaitsesin tühistamise eest umbes 10 artiklis, kui teised istusid võsas, nimetati mind kommentaariumis igasuguste sõnadega, kõige rohkem meeldis mulle „tiblauss“. Toda lugu laikis teiste seas ka Kert Kingo.

Mida ma oleksin pidanud siis tegema – jooksma mööda tänavat ja karjuma, et neetud rassistid nimetasid mind tiblaussiks ja ähvardasid ka? Saatsid igasse kohta ja kogunisti Venemaale? Loobuma valimistest, lahkuma nimekirjast, poliitikast, meediast, muusikast, jätma Eestiga hüvasti ja kolima Gaboni?

Ärgu unistagugi.

https://www.youtube.com/watch?v=sCDHDrleY4g

Ivan Makarov