Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Opositsiooni kaebus jõuab riigikohtuse hiljemalt neljapäeval

-
22.05.2023
Riigikohus
© Uued Uudised

Riigikogu opositsiooni kaebus, millega soovitakse vaidlustada otsus piirata saadikute võimalust eelnõude ja arupärimiste esitamist, jõuab riigikohtusse hiljemalt neljapäeval, ütles opositsiooni riigikohtus esindav vandeadvokaat Paul Keres. Esialgset õiguskaitset kaebajad taotleda ei kavatse.

“Kõige hiljem neljapäeval, sest pärast neljapäeva enam esitada ei saa. Aga tõenäoliselt varem,” ütles Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda, Keskerakonda ja Isamaad esindav Keres esmaspäeval ERR-ile vastuseks küsimusele, millal kaebus esitatakse.

Rääkides kaebuse sisust, ütles Keres, et see puudutab Riigikogu otsust, milleks sellel pädevust ega õigust ei ole ning kaebuse tekst ei tule pikk.

“Põhiline draft on juba valmis, aga me kontrollime seal veel täiendavaid asju, mis puudutavad seda, kas tegelikult üleüldse oli selline olukord, nagu koalitsioon väidab, et Riigikogu ei ole töövõimeline ja et riigikogu töö oli halvatud. Praeguste andmete järgi paistab, et sellist olukorda tegelikult üldse ei olnud, et Riigikogu töötas ja kõik oli tegelikult hästi,” ütles advokaat.

Koalitsiooniparteide Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadiku hääletasid Riigikogu juhatuse ettepanekul eelmisel esmaspäeval ja teisipäeval eelnõude ja arupärimiste vastuvõtmise lõpetamise poolt. Eelnõude ja arupärimiste esitamist kasutas opositsioon obstruktsiooniks, et takistada koalitsiooni võimalusi esitatud eelnõusid menetleda.

Riigikohtu pressiesindaja Arno Põder ütles ERR-ile opositsiooni võimalikku kaebuse kohta, et ei saa selle lahendamise aega öelda enne kui kohus pole kaebuse sisuga tutvunud.

 

Allikas: ERR