Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Liisa Pakosta väidab, et naiste otsused on ainult nende asi. Kuidas me siis neid hädas aitame?

-
25.05.2023
Kui see abordiõiguse poolt meelt avaldav naine süstib oma kehasse uimasteid, kas ka siis peab ühiskond tema valikuid austama?
© Scanpix

Mõne aja eest marssisid ka Tallinna tänavatel radikaalfeministid loosungitega “Minu keha, minu otsus!” Pealtnäha õige loosung, aga…

Juba siis küsis üks inimene sotsiaalmeedias: “Praegu on jutt abordist, hea küll. Aga kui te satute nõela otsa ehk uimastisõltlaseks, siis kas see on endiselt ainult teie endi asi, kuidas te oma kehaga käitute?” Ehk siis – kui ühiskond ei sekku aborditeemasse, siis miks ta peaks sekkuma üldse kõigesse, mida naine (ka mees) oma kehaga teeb? Jätame kõik sõltlased oma tehtud otsustega üksi?

Praegu räägitakse palju inimeste vaimsest tervisest, kirjutatakse projekte, eraldatakse rahasid, et kedagi päästa – seegi on sekkumine teiste inimeste ellu. Miks teiste inimeste vaimse tervise eest muretsemine on õilis asi, eostatud lapse kõrvaldamine meditsiinilise protsessiga eraasi, lausa inimõigus, kuigi vaevalt see naistele positiivse emotsiooni jätab?

“Esimeses stuudios” ladus geiaktivist ja marufeminist Liisa Pakosta taas keelumärke välja. “See, kuidas naine lapse sünnitamiseni jõuab, ei ole teie asi, vastaspool. Ei ole teie asi öelda, missuguses suhtes peab see naine mõne mehega olema!”

Varro Vooglaid ütles vastu, et on küll meie asi. Maailmas suhtutakse surrogaatemadusse vägagi negatiivselt. Pakosta jutu teine lause aga on eriti võigas: “Ei ole teie asi öelda, missuguses suhtes peab see naine mõne mehega olema!”

Ja seejuures me räägime veel naistevastase ja perevägivalla vastasest võitlusest. Samas polevat meie asi, mis suhe naisel mõne mehega on – kuidas me siis vägivalla vastu välja astume, kui asi selleni läheb?

Ühest küljest võitleme naistevastasest vägivalla, koolikiusamise, narkomaania ja palju muu taolise vastu, kuid samas kõlavad samade inimeste, eriti Pakosta suust sõnad: teiste suhted pole teie asi. Kas vasakliberaalne maailmavaade tõesti paiskab mõtlemise nii sassi?

Huvitav, mis juhtunuks Titanicul, kui sel ajal oleks valitsenud radikaalfeministlik ja sooneutraalne ideoloogia? Kes enne päästepaati jõuab, on pääsenud? Siis jäänuks küll enamik naisi maha.

Uued Uudised