Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Minister Riina Sikkut tõestab, et praegusel maksutõusuvalitsusel puudub igasugune majanduslik mõtlemine

-
26.05.2023
Riina Sikkut on üks ämbrites kolistavatest ministritest.
© UU

Õige majanduspoliitika juhindub majanduse õitsengust, mille tagajärjel voolab riigikassasse maksuraha – Kaja Kallase valitsuste puhul aga soovitakse puuduv raha leida maksutõstmistest, kusjuures kiratsev majandus seda ei toeta, ja toimub terve ühiskonna sisuline vaesestamine.

ERR vahendab: “Tervishoiu korraldamiseks ei ole ühtegi paremat viisi, kui maksuraha rohkem kokku koguda, ütles terviseminister Riina Sikkut.

Lähiaastatel jääb Eestis tervishoius puudu 200 miljonit eurot. Eelmisel nädalal avaldatud analüüs soovitab arstiabi kättesaadavuse praeguse taseme hoidmiseks mõnd uut maksu. Analüüs toob näiteks, et puuduoleva raha saamiseks tuleks tõsta käibemaksumäära 3,5 protsendipunkti või kahekordistada alkoholi- ja tubakaaktsiisi.

Saatejuht Mirko Ojakivi viitas, et Eesti ühiskond on juba praegustestki maksutõusudest häiritud ning seega pole oodata, et ka tervishoiu rahastamiseks võimalikke maksutõuse paremini vastu võetaks.”

EKRE on alati propageerinud hoopis maksulangetusi, mis võimaldaks ettevõtetel paremini hakkama saada, selle tagajärjel paraneks nende majanduslik võimekus, see omakorda aga tõstaks maksulaekumisi.

Valetajate koalitsioon aga pumpab riigi rahalise olukorra parandamiseks lihtsalt raha nii ettevõtjate kui lihtkodanike taskute välja.

Uued Uudised