Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas parastas oponente Slava Ukraini abil

-
26.05.2023
Kaja Kallas
© UU

Peaminister Kaja Kallas leidis eilsel valitsuse pressikonverentsil omapärase põhjuse opositsiooni kritiseerida, kasutades selleks… Slava Ukraini skandaali.

Selle asemel, et Slava Ukraini ja sellega seotud Eesti 200 poliitik Johanna Maria Lehtme üheselt hukka mõista, leidis ta, et see on nüüd “hea malakas” tema oponentidele.

Samal ajal pidi ta juba enne valimisi teadma, kelle Reformierakond valitsusse kaasab, sest kaitsepolitsei oli asjaga kursis ning ka Lehtme varasem ülemus, kelle ta oli usalduse kaotamise tõttu pidanud lahti laskma, on Reformierakonnaga lähedane ja andis kindlasti probleemidest teada. Kuid see kõik vaikiti maha, nagu ka maksude tõstmise plaanid ja muu.

„Mul on valus ja kurb lugeda seda lugu, mis rullub lahti Slava Ukrainiga seoses. Ma mitte kuidagi ei õigusta seda, mis ajakirjanduse andmetel on toimunud annetuste kasutamisel. Aga ei saa süüdi mõista kedagi enne, kui on lõplik kohtuotsus,“ lausus Kallas pressikonverentsil. Ta rääkis, et on kahju näha, kuidas eestlaste usk Ukraina toetamisse ja annetamisse on saanud hoobi.

Ja lisas: „Ma väga loodan ka seda, et Eestis ei ole poliitilisi jõude, kes sellest kõigest erakondlikku kasu läheksid püüdma. Ma annan ka aru, et see võib-olla on naiivne. Eks need erakonnad, kes on algusest peale olnud Ukraina toetamise vastu, saavad suure malaka, millega vehkida.”