Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Suur osa ameeriklastest tahab Trumpi laimajate vastutuselevõtmist

-
28.05.2023
Donald Trump.
© Scanpix

Kaks kolmandikku Ameerika valijatest arvab, et president Donald Trumpi vastu korraldatud nn Vene sidemete süüdistuse näol oli tegemist poliitilise tellimustööga ja enamus valijatest tahab, et laimukampaanias osalenud FBI ametnikud võetaks kriminaalvastutusele. Nii selgub uuringufirma Rasmussen Reports küsitlusest, mis viidi läbi vahetult pärast seda, kui justiitsministeeriumi erinõunik John Durham avalikustas raporti nn Russiagate’i kohta.

Möödunud nädalal avalikkuse ette jõudnud raportist selgub, et FBI ei oleks tohtinud alustada väidetavate Vene sidemete alusel mingit uurimist Trumpi kampaania suhtes. „Crossfire Hurricane’i [Trumpi Vene sidemete uurimise FBI koodnimi] ja sellega seotud luuretegevuse andmetega tutvumise põhjal jõudsime järeldusele, et justiitsministeerium ja FBI ei suutnud hoida kinni olulisest seaduslikkuse põhimõttest seoses teatud juhtumite ja tegevustega, mida on kirjeldatud selles raportis,“ seisab 300 lk pikkuses dokumendis.

Durhami raport paljastab ühtlasi, et FBI juhid peatasid neli Hillary ja Bill Clintoni suhtes algatatud kriminaaluurimist. Samuti kritiseeritakse raportis mitmeid kõrgeid FBI ametnikke Crossfire Hurricane’i uurimises osalemise eest, teiste seas nimetatakse nt FBI asedirektorit Andrew McCabe’i ja vastuluure osakonna  asedirektorit Peter Strzokit.

63% Rasmusseni küsitlusele vastanutest usub, et Trumpi Vene sidemete narratiiv oli poliitiline tellimustöö, mille korraldas Hillary Clintoni kampaania. 59% leiab, et Trumpi Vene sidemete uurimise aktsioonis osalenud FBI ametnikud tuleks võtta selle eest kriminaalvastutusele.

Küsitlus viidi läbi 21.-23. maini 2023.

Allikas: Breitbart News